Ostale talne in stenske obloge

Se lotevaš preurejanja hiše oziroma stanovanja ali njune okolice? Želiš bodisi svojemu dvorišču, parkirišču, terasi, verandi ali pa notranjim prostorom zagotoviti novo preobleko? Še ne veš, po kakšnih talnih ali stenskih oblogah je najbolje posegati? Upamo, da ti bomo z naslednjim sestavkom vsaj nekoliko olajšali dokončno odločitev, na spletnem mestu ceneje.si pa lahko pregledaš največjo primerjalno ponudbo ostalih talnih in stenskih oblog in pri vsakem posameznem ponudniku prebereš vse, tudi najmanjše posebnosti in lastnosti njegovega izdelka oziroma storitve.

K ostalim talnim in stenskim oblogam denimo med drugim sodijo pluta, topli pod, linolej, itison in tapison. Prva – pluta se navadno uporablja kot dekoracija sten, izbiraš pa lahko med mnogo različnimi vzorci, motivi, teksturami, odtenki ali barvami, ki vsakemu posameznemu prostoru dodajo prav poseben pečat ter pričarajo nekoliko edinstveno atmosfero. Prevri, ali so stenske plute predhodno že povoskane, saj jih v tovrstnih primerih po nameščanju ni potrebno posebej dodatno obdelovati. Stenske plute so priporočljive tudi zaradi zagotavljanja zvočne in toplotne izolacije, prav tako pa so enostavne za čiščenje in vzdrževanje.

Med ostale talne in stenske obloge sodi tudi že omenjeni topli pod, ki se v grobem deli na homogeni in heterogeni. Prvi so navadno eno– ali večslojni, sestava in barva plasti pa sta narejeni po istem vzorcu skozi celotno oblogo. Heterogeni topli podi pa so iz plati pohodne površine in drugih spetih slojev, ki se po vzorcu razlikujejo, a istočasno služijo kot ojačitev. Prednost tovrstnih talnih oblog je raznolikost barv, vzorcev, motivov, zatorej jih povsem z lahkoto prilagajaš podobi celotnega domovanja. Hkrati so odlični tudi zaradi svoje vzdržljivosti, odpornosti pred poškodbami, bakterijami in drsenju.

Ne glede na katero ostalo talno ali stensko oblogo se osredotočaš (pluto, topli pod, linolej, itison ali tapison) izbiraj med najkvalitetnejšimi in najobstojnejšimi oblogami, saj nekatere ob normalnih obremenitvah zagotavljajo življenjsko dobo, celo daljšo od deset let. Da bo temu tako tudi pri tebi in v tvojem domovanju, natančno preglej in primerjaj našo pripravljeno ponudbo ter izberi sebi najljubšo ostalo talno ali stensko oblogo.

preberi več

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Svet na tapeti: zemljevidi kot dekoracija sten

Z zemljevidom na steni lahko pokažete svojo potovalno zgodovino, ohranjate spomin na najljubše mesto, ...

Vodoodporne tapete za kopalnico

Uporaba tapet ni več omejena zgolj na suhe prostore! Naslednje vodoodporne tapete so primerne za vlažne ...

Plesen. 4 znaki, ob katerih morate nujno ukrepati!

Plesen je ena od strašnih resničnosti življenja v hiši. Ne glede na to, kako nov ali čist je dom, vedno ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
113 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.