Odvodnjavanje

(47 izdelkov)

Pribor za odvodnjavanje je izjemnega pomena za zagotavljanje odvajanja odpadnih voda in ostalih tekočin. K temu priboru med drugim sodijo kanalete, ki navadno z litoželezno rešetko odvajajo površinske vode iz dvorišč, kolesarskih stez, pešpoti in parkirišč, ob uporabi kanalet in njim ustreznega veznega materiala pa se ustvari učinkovito vodotesno celoto. Vendar, da bodo te resnično učinkovito upravljale svoje naloge, je potrebno zagotoviti rešetke in zaščitne premaze. A slednji zaradi klimatskih sprememb lahko popustijo, zato se dodobra pozanimaj, kako ravnati v tovrstnih in podobnih situacijah.

Poleg kanalet pri odvodnjavanju uporabljamo še betonske cevi, poleg tega pa so slednje namenjene tudi za izdelavo cevnih prepustov, kjer vodotesnost ni pogoj. Prav tako betonske cevi opravljajo vlogo pri izgradnji betonskih jaškov in greznic, v tovrstnih situacijah pa je ponovno potrebno zagotovilo vodotesnosti in spojev. Torej, v kolikor se betonskih cevi lotevaš nakupovati za tovrstne namene, pozorno spremljaj oznake vodotesnosti, spojev in kakovosti.

K odvodnjavanju sicer sodijo tudi vsem dobro poznani betonski pokrovi, ki pokrivajo prej omenjene cevi pri izgradnji jaškov in greznic. Cev mora biti v takšnih primerih obrnjena s peresom navzdol, najbolje pa je, da so izdelani oziroma armirani z armaturnim železom. Prav tako pri betonskih pokrovih upoštevaj obremenilni razred ter njihovim dimenzijam primerne nastavke. Le tako jih namreč lažje nameščaš, vzdiguješ in polagaš na njim ustrezno mesto. Ob tem zagotovo pomembno vlogo igrajo še teža, premer in debelina.

V kategoriji odvodnjavanja lahko pregledaš in primerjaš tudi raznolike jaške, pribor za odvodnjavanje in rešetke. Pri slednjih še posebej pazi na kakovost, zmogljivost, masivnost, trdnost in s tem povezano nosljivost ter stabilnost.

Pokaži več
47 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka