Zidaki

Ali si ravno v fazi gradnje nove hiše? Ali si svojo že obstoječe domovanje želiš nekoliko razširiti? V kolikor je vsaj eden izmed odgovorov pritrdilen, zagotovo za najboljše in najbolj obstojne stene potrebuješ tudi najboljše in najkakovostnejše zidake. Na prvi pogled se mogoče zazdi, da je izbira in s tem odločitev za vrsto oziroma specifično količino izbranega zidaka popolnoma enostavna, a temu v resnici ni tako. Že v naslednjem sestavku lahko prebereš, na kaj vse moraš paziti, preden se zares odločiš in se odpraviš na blagajno.

Pri zidakih je bistvenega pomena, da so izdelani iz najbolj trpežnega, obstojnega in kakovostnega materiala, saj bodo pri hiši oziroma stanovanju opravljali eno izmed glavnih vlog. Ogrodje doma mora biti zatorej kar se da dobro načrtovano in kakovostno, ob nakupovanju pa se sprva usmeri na lokacijo uporabe zidakov. Namreč nekateri so namenjeni tako za notranje kot tudi zunanje pregradne stene, spet drugi pa so s svojo zgradbo specifično nekoliko bolj uporabni za bodisi eno ali drugo opcijo. Nadaljnje se usmeri na dimenzije ter jih prilagajaj primernosti želenega zidu. Prednost imajo vsekakor tudi tisti zidaki, katerih teža je manjša, a je s tem vendarle stopnja izolacije višja oziroma boljša. Prednosti pa manjše opeke predstavljajo tudi zaradi manjše porabe malte, njihova lahkotnost pa vodi v hitrejšo gradnjo.

Široka, pestra tržna ponudba narekuje obilico raznolikih zidakov, med katere sodijo tudi siporex, ki se uporabljajo predvsem za gradnjo nosilnih zidov, primerni pa so tako za notranje kot tudi zunanje stene. Idealni so za prenove in dogradnjo, prav tako pa so idealni za zidavo podstrešnih stanovanj. Odlikuje jih predvsem njihova lahkotnost (oziroma nizka teža), s tem pa manjša obremenitev temeljev ter že omenjeno hitrejše opravljanje nalog. Siporexi so priporočljivi tudi zaradi njihove visoke protipožarne zaščite, istočasno pa zagotavljajo veliko tlačno trdnost. Vendarle tako siporex kot tudi ostale zidake po dimenzijah, debelini in gostoti prilagajaj višini želenega zidu.

Sicer pa k zidakom poleg omenjenih siporex sodijo še številni drugi. Med drugim denimo: modularni, pregradni bloki, pa akustični zidaki, opečni vogalni elementi, polne opeke in podobno.

preberi več
Nasveti 0
Cena
MIN MAX
4 izdelki
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.