OSB in ISB plošče

V kolikor se ravnokar spoprijemaš z adaptacijo hiše ali stanovanja, ali pa želiš prostore ločiti med seboj, sta za slednje najprimernejši OSB in ISB plošči. Z njima bo prenovo končana, kot bi mignil, v nasprotju z mavčnimi ploščami, ki so primerne za suhe prostore, pa so OSB in ISB plošče, v kolikor so izdelane in prilagojene tako, primerne tudi za zmerno vlažne pogoje, tako v notranjih kot tudi zunanjih prostorih hiše ali stanovanja.

Pri OSB in ISB ploščah tako kot pri ostalih gradbenih, izolacijskih in drugih materialih za prenovo hiše ali stanovanja v prvi vrsti upoštevaj dimenzije. Nato preberi in preglej, za kaj in kje odgledano bodisi OSB in/ali ISB ploščo lahko uporabljaš. Nekatere so namreč primerne za prenovo tal, spet druge za montažna tla ali za montažo pod suhim tlakom, tretje so idealne v primerih strešnih konstrukcij ali njihovih ojačitvah, ena skupina OSB in ISB plošč zagotavlja uporabo pri nosilnih stropnih, notranjih konstrukcijah, spet druga skupina pa je boljša predvsem za dekorativno uporabo.

Zagotovo imajo prednost pred nakupom tiste OSB in ISB plošče, ki omogočajo odpornost pred vlago, ne vpijajo vode, imajo izjemno dobro upogibno trdnost ter so toplotno in požarno nadvse varne. OSB in ISB plošče so ravno zaradi slednjih lastnosti nekoliko bolj priporočljive v (že omenjenih) vlažnih prostorih, kot so kuhinja, kopalnica in pralnica. Tudi tip plošče, kot že omenjene dimenzije: širina, dolžina in debelina naj pri nakupni izbiri predstavljajo pomembne kriterije.

Naj bodo vse prenove bodisi celotne hiše, stanovanja, ali pa le posameznih prostorov čim bolj preproste, prijetne in hitre. Za ločevanje prostorov med seboj so zagotovo primerne OSB in ISB plošče, ki jih lahko najdeš tudi na našem spletnem mestu ceneje.si. Tu smo ti pripravili tudi možnost primerjave številnih ponudnikov, s tem pa želimo prihraniti tvoj čas hoje po trgovinah. Z le nekaj kliki namreč lahko najdeš tako zase kot tudi za svoje domovanje najprimernejšo OSB in/ali ISB ploščo.

preberi več
Nasveti 0
Cena
MIN MAX

Filtriraj po znamki

2 izdelka
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.