Fugirne mase

Se pripravljaš na renoviranje, prenavljanje kopalnice ali se s polaganjem ploščic ravno srečuješ v kuhinji, na hodniku, balkonu, na terasi ali vrtu? Če v katerem koli kotičku hiše ali njegove okolice lahko odgovoriš pritrdilno, te pred dokončnim polaganjem ploščic čaka tudi izbor in nakup nepogrešljive fugirne mase. Ta je ne le nepogrešljiv, pač pa celo obvezen element, ki ga pri tovrstnih opravilih praktično ne moremo preskočiti. Zatorej izberi sebi najljubšo, svojim ploščicam in prostorom pa najustreznejšo fugirno maso, ki bo sledila svojemu namenu, in sicer: preprečevanju nabiranja smeti in prašnih delcev med dvema ploščicama ter utrjevanju stabilnosti.

Preden pa se odločiš za pravo fugirno maso, premisli, kako dober oprijem zagotavlja, istočasno posegaj le po trpežnih in kakovostnih fugirnih masah, saj bodo le-te izpostavljene številnim notranjim kot tudi zunanjim, okoljskim vplivom (denimo: vremenu, dežju, vodi, umazaniji, temperaturi, mrazu in tako dalje). Največkrat nas pri izbiranju fugirnih mas vodi tudi misel njihovega vzdrževanja, čiščenja oziroma dolgoročni obstojnosti. Velja, da se med talnimi belimi fugirnimi masami bolj pozna umazanija, kot pri sivih ali temnejših. Zatorej se pri odločanju opiraj tudi na lokacijo (zunanji ali notranji prostori), barvo pa prilagajaj tudi motivom in odtenkom samih ploščic.

Preden opraviš končno dejanje na blagajni, je dobro preveriti še, kako dober oprijem na raznolikih podlagah fugirna masa zagotavlja. Torej: ali je resnično primerna za keramiko, glazirane ploščice, jo lahko uporabiš za plastiko, aluminijaste površine in podobno. Skratka: da nakup ne bo prenagljen, dodobra premisli o namenu, mestu uporabe, prav tako pa natančno izračunaj potrebno količino fugirne mase. Za lažjo odločitev lahko prebrskaš ceneje.si in primerjaš raznolike fugirne mase, obkljukaš le najboljše in prihraniš čas nakupovanja, hoje po trgovskih centrih.

preberi več

Nakupovalni nasveti

Vodoodporne tapete za kopalnico

Uporaba tapet ni več omejena zgolj na suhe prostore! Naslednje vodoodporne tapete so primerne za vlažne ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
122 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)Preberi nasvete

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.