Lopatice

Je v tvoje domovanje zopet prišel čas za pleskanje prostorov? Ali se v kratkem lotevaš zidanja, moduliranja? Kakor koli že, se najbrž zavedaš, da so pleskanje in barvanje, kot tudi dozidavanje ena izmed najpogostejših hišnih opravil za vzdrževanje lepega in urejenega doma. Če že imaš izbrane barve, odtenke in čopiče, premisli, ali za učinkovito, hitro in zabavno pleskanje, kot tudi zidanje oziroma dozidavanje, potrebuješ lopatico. V kolikor je tvoj odgovor pritrdilen, brž preveri, kaj smo ti pripravili v novi ponudbi na največjem primerjalnem spletnem mestu ceneje.si. Tu lahko najdeš številne proizvajalce, ponudnike, trgovske posrednike in priznane blagovne znamke orodja, pripomočkov za dom in vrt, kamor med drugim sodijo tudi omenjene lopatice.

Pod kategorijo oziroma k zidarskim lopaticam sodijo tudi vsem dobro poznane gladilne oziroma zidarske žlice, pri le–teh pa je med nakupovanjem izrednega pomena slediti dolžini, širini in višini, kot tudi ergonomsko oblikovanemu, prilagojenemu in dobro oprijemljivemu ročaju. Le tako bo delo hitro, učinkovito in lahkotno opravljeno, istočasno pa si nalog ne otežiš in se po nepotrebnem ne ustavljaš. Enake parametre upoštevaj tudi, če in ko se usmerjaš na moduliranje oziroma urejanje fasade. V te namene so sicer v večji uporabi lopatice, poimenovane tudi kot štukature. Navadno so železne, a se pri materialu lahko usmerjaš tudi glede na lastne potrebe, želje, predhodno znanje in fizično pripravljenost.

Sicer se tako kot pri ostalem orodju za dom in vrt, tudi tu usmerjaj na namen in vrsto uporabe. Upoštevaj, da so lopatice številnih oblik, temu pa je tako zaradi prilagodljivosti različnim nalogam. Tako se denimo za fuge uporablja zidarska žlica z ožjim osrednjim delom, za še večjo preciznost in ostrino obstajajo koničaste zidarske žlice, široka sodobna tržna ponudba pa pri lopaticah zagotavlja še kotne zidarske žlice, zidarske žlice s širokim koncem, pa lopatice za omet in tako dalje.

preberi več

Nakupovalni nasveti

Svet na tapeti: zemljevidi kot dekoracija sten

Z zemljevidom na steni lahko pokažete svojo potovalno zgodovino, ohranjate spomin na najljubše mesto, ...

Vodoodporne tapete za kopalnico

Uporaba tapet ni več omejena zgolj na suhe prostore! Naslednje vodoodporne tapete so primerne za vlažne ...

Plesen. 4 znaki, ob katerih morate nujno ukrepati!

Plesen je ena od strašnih resničnosti življenja v hiši. Ne glede na to, kako nov ali čist je dom, vedno ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
128 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.