Supermarket

Razredčila

V vsaki delavnici, zaboju, škatli ali omarici z delavnim orodjem, pripomočki in dodatki za vzdrževanje brezhibnega domovanja, si svoje mesto vedno znova priborijo tudi razredčila. Predvsem priporočljiva so poleg topil in kemikalij tedaj, ko se lotevaš čiščenja in vzdrževanja čopičev, orodja, medtem ko so izjemnega pomena tudi pri redčenju in razredčevanju raznolikih barv.

K razredčilom, pa tudi k topilom in ostalim kemikalijam za vzdrževanje brezhibne čistoče, kot tudi za razredčevanje in doseganje želene viskoznosti, med drugim sodijo: aceton, ki ga predvsem ženske poznajo za urejanje in odstranjevanje lakov za nohte, v delavnici pa svojo vlogo opravljajo nekoliko drugače. Uporabljajo se namreč za že omenjeno čiščenje orodja, odstranjevanje madežev po nanašanju barv in tako dalje. Sicer pa k razredčilom uvrščamo avtoemajl razredčila, ki so namenjena redčenju zračno posušenih avtoemajlov, pa akidkolor razredčilo, ki kot sintetično razredčilo redči barve in lake na alkidni osnovi, zopet za čiščenje orodja. Z razredčili se združijo še: nitro razredčilo, sestavljeno iz organskih topil, uvršča pa se med izjemno močna in agresivna topila, ponovno za redčenje barv, lakov, a tokrat na nitro osnovi. Naslednje je shop primer razredčilo, ki se uporablja za redčenje barv, kot so: starkolor, shopprimer, agroprimer in grundkolor. Med razredčili sicer lahko izbiraš še pur, hard in extra hard razredčilo, antinikotin, pirochem, pa betondekor in razredčilo barve za cesto. V kolikor pa želiš zaščititi svoj bazen, posezi po bazenkolor razredčilu, katerega namen je, kot pove že njegovo ime, redčenje barve za bazene.

Med izbiranjem razredčil torej pravega v prvi vrsti izbereš tako, da natančno premisliš, prebereš in pregledaš namen njegove uporabe. V kolikor po razredčilu posegaš zaradi želje po redčenju barve, upoštevaj tudi, za katero barvo bo šlo. Namreč izjemno pomembno je previdnost usmerjati na slednji kriterij, saj v nasprotnem primeru, z napačnim razredčilom ne moreš doseči enakega, želenega učinka. Ko sta namen in vrsta razredčila izbrana, pa preglej še oznake pri količini, načinu uporabe in opozorilih – denimo pri možnosti eksplozije, vžiga in podobno. Razredčila namreč uvrščamo med kemikalije, zatorej le dobro in učinkovito poskrbi za svojo varnost in zaščito.

preberi več

Nakupovalni nasveti

Kupiš, le če lahko izdelek enostavno vrneš!

Zdaj boš nakupoval še bolj brezskrbno. ...

Dostava v roku nekaj ur - dodana vrednost spletnega nakupovanja

Pred leti je bil koncept Same Day dostave, ko kupec opravi spletni nakup in prejme izbrane izdelke že ...

Izbira popolnega darila - misija nemogoče - nič več!

Praznično obložena miza, decembrske zabave, druženja s prijatelji in sorodniki … Vse to je nepogrešljiv ...

Svet na tapeti: zemljevidi kot dekoracija sten

Z zemljevidom na steni lahko pokažete svojo potovalno zgodovino, ohranjate spomin na najljubše mesto, ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
48 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Popust (najnižji naprej)
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka