Tračne žage

Žage so vsakemu mojstru in mojstrici izredno dobro poznane, a tračne žage poleg žaganja in rezanja lesenih hlodov omogočajo še obdelavo masivnejših materialov. Zatorej: če se žaganja lotevaš še kako zelo resno, kot prave profesionalne roke posezi po čisto svoji tračni žagi. Te so sicer nekoliko bolj uporabne v industriji in profesionalnih delavnicah, a nič ne de: v kolikor se, kot rečeno, rezanja, žaganja in obdelovanja lesa, kovin, alu in podobno lotevaš resno, preglej spletno stran ceneje.si in klikni na kategorijo tračnih žag.

Žage so lahko tako klasične, navadne kot tudi avtomatske, nadaljnje pa se delijo tudi na ročne, gravitacijske, hidravlične, NC in CNC krmiljene. Ne glede na to, s katero vrsto se spogleduješ, pazi na primerno robustno izdelavo – navadno je ta iz sive litine – ki zagotavlja dobro dušenje vibracij, ob tem pa zagotavlja tudi togost konstrukcije. Le z zadnjimi omenjenimi tehničnimi lastnostmi bodo tračnim žagam zagotovljene dolgotrajne zmogljivosti opravljanja svojih nalog ter dolgi življenjski cikli.

Da bo tračna žaga služila svojemu namenu in bo omogočala kar se da precizno in učinkovito rezanje, preveri, ali omogoča tudi možnost rezanja pod kotom. Preveri oznako pri (enostavnemu) nastavljivemu zasuku, ter primerjaj možnost odčitavnja na veliki skali. Za hitro rezanje prednost zagotovo predstavlja še hitrovpenjalni primež, za dolgotrajno obstojnost tračne žage pa poskrbi hladilni sistem. K parametrom za pametni nakup sicer sodijo še: brez oziroma stopenjsko nastavljanje hitrosti (tudi s pomočjo hidravličnega cilindra), pa največja možna kapaciteta rezanja, dimenzije tračnega lista, dosegljivo območje rezanja, možno število vrtljajev krožnega lista, največji dosegljivi kot rezanja, rezalna hitrost, pa elektromotor ter njegova zmogljivost in tako dalje.

Zaradi pestre, široke tržne palete tračnih žag se ne prenagli, pač pa pazljivo in počasi preveri celotno pripravljeno ponudbo na najpreglednejšem spletnem mestu – ceneje.si.

preberi več
Nasveti 0
Cena
MIN MAX

Znamka

Dolžina lista (mm)

MIN MAX

Moč (W)

MIN MAX

Barva

Max. globina reza (mm)

MIN MAX

Max. višina reza (mm)

MIN MAX

Nagibanje mize (°)

MIN MAX

Napajanje na

Ne spreglej

Hydrofarm Active Eye

v Spotlight-growshop.si

od 15,92 €

38 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba