Kotomeri

Če si želiš brezhibne izdelke, pohištvene kose ali prisegaš na tiste, narejene po meri, pred vsakim naročilom ali nakupom natančno izberi njihove dimenzije oziroma natančno določi dimenzije razpoložljivega prostora, mesta njihove namestitve. Da pa ob meritvah ne bo prihajalo do napak, posezi po raznovrstnih merilih. Za določanje primernih kotov se navadno uporabljajo kotomeri.

Običajen, klasičen, vsem dobro poznan geometrijski kotomer ima tipično obliko polkroga ali kroga, na obodu pa ima označene kotne stopinje. Tisti kotomeri, ki jih po uporabi pospravljamo v delavske zaboje in torbe pa so navadno zložljivi in popolnoma vodoravni. Le ena vrsta kotomerov ima poleg ravnega ogrodja še merilo v obliki polkroga.

Tako kot pri njihovi uporabi moramo tudi pred in med nakupovanjem kotomerov vseskozi paziti na natančnost. Upoštevaj svoje potrebe in jih prilagajaj glavnim karakteristikam ogledanega, potencialno novega merilnega pripomočka. Pozorno preveri, kakšna je njegova maksimalna kotna nastavitev, material, iz katerega je ustvarjen (navadno je največ aluminijastih kotomerov), pa njegova dolžina, višina in širina. Vseskozi govorimo o natančnosti, zatorej je tudi pred nakupom ustreznega kotomera potrebno preveriti, kakšna je njegova natančnost. Poglej še lastnost noge in težo kotomera.

Pri izbiri najboljših, najkvalitetnejših in najprimernejših kotomerih pa ti lahko pomagamo tudi mi, in sicer tako, da obiščeš in prebrskaš našo spletno stran ceneje.si. Z veseljem smo zate pripravili največjo primerjavo najboljših ponudnikov, trgovcev in trgovskih posrednikov, ki med svojimi izdelki prodajajo tudi takšne merilnike, ki ti bodo zagotovo dobro služili še dolgo časa, svojo natančnost pa bodo ohranjali v neskončnost. S tem prihrani čas hoje po trgovinah in na enem mestu, kar doma, izberi najbolj natančen, najprimernejši kotomer, z njim pa dopolni zbirko svojih merilnih pripomočkov

preberi več
Nasveti 0

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba