Išči med prikazanimi izdelki

Kljunasta merila

(59 izdelkov)

V kategorijo merilnih naprav se uvrščajo kljunasta merila, s katerimi do napak, kot so prevelike ali premajhne, pregloboke ali prenizke (že tako majhne) razdalje med omaricami, policami, predalniki in s tem premajhen oziroma ostal, nezapolnjen prostor, ne bo prišlo. Namreč vsak nepravilno izmerjeni centimeter lahko prinese nove nevšečnosti pri postavitvi notranje ali zunanje pohištvene opreme. Predvsem tisti, katerih domovanja so manjša, poskušajo svoje prostore do potankosti kolikor se le da ekonomično izkoristiti. To lahko dosežeš tudi tako, da si zagotoviš svoje novo kljunasto merilo in se izogneš (nadaljnjim) merilnim nenatančnostim.

Sicer med raznoliko izbiro in vrstami poznamo univerzalno kljunasto merilo, pa takšno, s pomičnim merilom za luknje, kot tretje pa se h kljunastim merilom uvršča še globinsko pomično merilo. Pri zadnjih je potrebno pozorno spremljati kakovost vseh njegovih sestavnih delov, med katere sodijo: kljun za merjenje zunanjih premerov, pa kljun za notranje premere, kljun za merjenje globine, skala, nonij, drsnik, vijak za pritrditev drsnika ter ohišje, ki spenja in drži skalo ter drsnik. Vsak del je namreč izjemno pomemben za primerno, ustrezno in učinkovito delovanje celotnega globinskega kljunastega merila.

Novejša kljunasta merila vsebujejo dodatne digitalne prikazovalnike, kar zagotovo določa prednost za nakup. Tako se dodatno izogneš napakam pri očitanju, kot omenjeno, pa za popolno natančnost do tega zagotovo ne sme priti. Sicer nekateri kljunasti merilniki pri dodatni opremi vsebujejo še: kakovostno in robustno ohišje, trajni LCD zaslonček oziroma prikazovalnik, prilagodljivo nastavitev ničelne točke – tudi za merjenje razlik, meritve pa navadno potekajo v centimetrih ali colah. Pred plačilom na blagajni sicer preveri še, kaj pri dobavi dodatno vključujejo posamezni proizvajalci prestižnih blagovnih znamk merilnih in ostalih delavskih orodij ter naprav. Če izpostavimo dodatno ponudbo pri kljunastih merilnikih, sta to denimo lahko baterija in etui, ustvarjen iz umetne mase.

Pokaži več
59 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka