Komode in predalniki

Ob vstopu v stanovanje oziroma hišo običajno najprej zagledamo garderobne omare, komode in predalnike. Predstavljajo mesto, kamor odložimo svoje čevlje ter vrhnja oblačila, pa tudi prostor, kjer najdemo copate za raznovrstne goste. V domovih imajo pomembno vlogo pri shranjevanju različnih stvari sicer tudi v drugih prostorih, saj bi v nasprotnem primeru lahko domovanju zavladal kaos. Velikost in raznolikost sodobnega trga omogoča, da lahko izbereš komodo in predalnik, potreben in prilagojen njenemu namenu.

Komode in nizki predalniki že nekaj časa veljajo za nepogrešljiv element najsodobnejših kosov pohištva in notranje stanovanjske opreme. Pogosto so združeni kot dekoracija in uporaben člen že omenjenega shranjevanja stvari. Prednost komod in predalnikov je praktična izkoriščenost prostorov, predvsem mansard in bivalnih prostorov v zgornjem delu hiše. V takšnih primerih pred nakupom še posebej previdno izbiraj med dimenzijami in oblikami. Tudi vzdrževanje in brisanje prašnih delcev za vsakogar predstavlja pomemben element. Izbiraj med materiali, katerih vzdrževanje ne bo zapleteno, pozornost pa usmeri na suho in/ali mokro brisanje. Pred nakupom se pozanima še o možnosti dostave ter preprosti oziroma zapletenejši sestavi nove komode ali predalnika.

Sodobni proizvajalci in izdelovalci pohištvenih kosov se prilagajajo današnjemu gospodinjstvu, ki želi v vsakem kotu hiše oziroma stanovanja prostor maksimalno izkoristiti. Na takšen način zagotoviš brezhibno urejenost, pospravljenost, istočasno pa z različnimi najsodobnejšimi modeli poskrbiš za celovito, usklajeno estetiko domovanja. Posežeš lahko po lesenih, temnejših ali svetlejših komodah in predalnikih, pa tistih z imitacijo lesa ali pa lakiranih, z visoko lesketajočim se sijajem. Odpiranje komod je lahko klasično ali z nagibnimi vratci, mehanika zapiranja vrat in predalnikov pa je lahko trša ali pa izbereš trenutno bolj priljubljeno mehkejše zapiranje.

preberi več
1148 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.