Sestavi za otroško sobo

Tako kot rastejo otroci, nekatere otroške sobice vseskozi rastejo z njimi. Ponudba na trgu otroškega pohištva je namreč vse večja, temu prilagodljiva pa je tudi funkcionalnost, sestavljivost in prilagodljivost otroških sestavov. Zatorej, ko z otrokom načrtuješ njegov najpomembnejši del hiše oziroma stanovanja, naj pri tem vodijo njegove preference, želje in potrebe. Če želiš univerzalnost, so temu najprimernejši otroški pohištveni sestavi, ustvarjeni za brezčasnost, od otrokovih prvih pa vse do najstniških let. Skozi leta njegovega razvoja lahko torej posamezne elemente le dokupuješ in kombiniraš. Da pa bi bilo temu res tako, mora biti material omenjenih sestavov kar se da najkakovostnejši, saj se le s tem lahko zagotovi dolgotrajna obstojnost in dobra nosljivost.

Za čim večjo varnost malčkov in nadobudnih otrok je nekoliko varnejša in priporočljivejša odločitev sestava zaobljene in ne ostre oblike. Prav tako bodo prednost ob tem imeli takšni sestavi, ki bodo imeli vratca omaric in predalnikov prilagojena mehkemu zapiranju.

Pri odločitvi med raznolikimi otroškimi sestavi pa naj te v prvi vrsti vodijo dimenzije in omejenost prostora, takoj za tem pa potrebe po zadostnem spravljanju stvari. Z raznovrstnimi garderobnim omarami, predalniki, posteljnimi okvirji z dodatnimi policami in predali prihrani prostor, barvo, odtenke ali lesene imitacije pa prilagajaj celostni estetki podobi otrokovega najdragocenejšega kotička. V kolikor si sobo deli več bratcev in sestric je za čim večji izkoristek prostora na voljo višinska postelja, pod katero so kombinirane postelje in/ali pisalne mize. Prav tako klasični, a vse bolj prilagojeni in sestavljivi so pogradi, trenutna ponudba na slovenskem in tujem trgu pa nudi vse bolj funkcionalne in univerzalne, pa tudi takšne, poslikane in oblikovane v stilu najbolj priljubljenih risanih junakov.

Naj tvoj dojenček, malček, otrok, šolar ali najstnik uživa v svojem idealnem igrivem, učnem kotičku domovanja in z največjim veseljem vsak večer leže k zanj neznansko potrebnemu počitku.

preberi več

Nasveti 0
22 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.