Otroške pisalne mize

Če imaš doma malčke, ki bodo ravnokar prvič prestopili šolski prag, ali pa tvoji otroci že nosijo šolske torbe, potem veš, kako pomembno je zagotoviti kvalitetno in primerno oziroma ustrezno otroško pisalno mizo.

Pri izbiri novih ali zamenjavi starih otroških pisalnih miz naj prisostvujejo tudi šolarji oziroma šolarke, saj bodo le tako izbrali takšno, za katero bodo z veseljem in brez večjega odpora sedli k učenju in pisanju domačih nalog. Prilagaj in pomagaj izbrati primerno dimenzijo: širino, dolžino in višino. Največkrat so primerna odločitev tiste otroške pisalne mize, ki imajo noge z možnostjo nastavljanja različne višine, tako da z njimi zagotovimo daljšo možnost uporabe s prilagajanjem višini in starosti otroka.

Izjemnega pomena so tudi otroške pisalne mize, narejene kakovostno in tako, da omogočajo kar se da največjo stabilnost ter preprečijo morebitno majanje. Slednje namreč pri otroku kaj hitro lahko povzroči padec koncentracije in s tem slabšo možnost učenja. Tudi dovolj velika površina otroške pisalne mize igra izjemno pomembno vlogo, saj le tako otroku zagotovimo prostor za vse zvezke, knjige in učbenike, ki jih pri učenju potrebuje. Dodaš lahko še številne predalnike za večji izkoristek prostora ter razne police oziroma omare s policami za večjo preglednost in urejenost otroške sobe. Če je otrok, bratcev in sestric, ki si sobo delijo, več, se je potrebno z otroškimi pisalnimi mizami prilagajat tudi tovrstnim situacijam. Strokovnjaki svetujejo naj ima vsak otrok svojo pisalno mizo, če je soba nekoliko manjša, se jo izkoristi lahko tudi tako, da se kotiček, namenjen učenju, postavi bodisi v kot ali pod nadstropno posteljo.

Pred nakupom dobro izmeri razpoložljivi prostor, razmisli kako in kam bi se otroška pisalna miza lahko postavila, da bo otroku zagotovljena kar se da najboljša dnevna svetloba.

preberi več
Nasveti 0
75 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.