Kuhinjske armature

Če ravnokar renoviraš ali kupuješ novo kuhinjo, imaš zagotovo ogromno detajlov na neskončno dolgem seznamu, ki te vodi k celoviti opremi tvojega kulinaričnega kotička hiše oziroma stanovanja. Na slednjem se zagotovo visoko uvršča tudi kuhinjska armatura, ki predstavlja enega izmed najbolj nepogrešljivih kuhinjskih elementov.

Naj te med nakupom ustrezne kuhinjske armature vseskozi vodi misel na najvišjo kakovost, iz katerega so slednje izdelane, saj le tako lahko izbereš takšno, ki ti bo služila skozi daljša časovna obdobja. Z najboljšim materialom se izogneš nepotrebnim popravilom, denimo zaradi puščanja vode ali kasnejše razrahljanosti oziroma neustrezne pritrjenosti kuhinjskih armatur. Navadno so najkakovostnejše kuhinjske armature izdelane iz trpežne medenine, ki omogoča njeno dolgotrajno obstojnost.

Pri nakupu upoštevaj uporabo in funkcionalnost, torej, ali jo želiš uporabiti za enojni ali dvojni umivalnik. Tudi namestitev ni povsem nepomembna, saj se kuhinjska armatura lahko pritrdi bodisi na pult ali kuhinjski umivalnik. Gotovo je pomemben atribut pri nakupu med drugim tudi površina, oblika in število lukenj za montažo. Višja in lažja uporaba bo dosežena z vrtljivostjo, s kuhinjskimi armaturami pa lahko prikažeš tudi nagnjenost k sodobni tehnologiji in posežeš po takšni z led svetilko, ki bo samodejno spreminjala barvo glede na temperaturo vode. Navadno so uporabljene barve modra, zelena in rdeča, slednje pa nimajo le estetske funkcije, pač pa lahko pripomorejo k zagotavljanju večje varnosti pred prehladno oziroma prevročo temperaturo vode in tako preprečijo nekatere nevarnosti opeklin in ozeblin. Naj te ob nakupu usmerja tudi način toka vode, ki je lahko v obliki tuša ali klasičnega okroglega curka.

preberi več

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Kuhinjski otok: da ali ne

Imate velik kuhinjski prostor, ki bi ga radi prijetno uredili in zapolnili? Izberite kuhinjski otok. ...

Pet hitrih nasvetov za izbiro prave kuhinje

Oblikovanje in izbira nove kuhinje ni odločitev, ki bi jo sprejeli zlahka. Ker je nakup kuhinje relativno ...

7 nujnih elementov funkcionalno zasnovane kuhinje

Kuhinja je prostor v domu, ki ga poleg kopalnice in postelje najbolj uporabljamo. Tam se zbiramo in družimo ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 3 leti

FOSTER mešalna armatura 8449 500 S1000 -

FOSTER mešalna armatura 8449 500 S1000 - Z65

Lepa, naj bi bila praktična, pa žal po dveh letih prha razpade. ker je plastična Pri reklamaciji sem dobila novo prho, ki že zopet poka, se lušči in na vse strani šprica, pa nimamo pritiska v vodovodnih ceveh.

Pred 5 leti

ALVEUS kuhinjska armatura SLIM 1095001

ALVEUS kuhinjska armatura SLIM 1095001

Tako lepa pipa, da nisem hotela nobene druge. Najprej ni bila na zalogi, ampak potem sem jo pa le dobila in sem več kot zadovoljna z njo. Sploh mi je všeč, da ni prenizka in da lahko polniš tudi večje lonce in steklenice. Res všečkam to pipo, najboljša je.

Pred 7 leti

FRANKE BAT kuhinjska armatura 650

FRANKE BAT kuhinjska armatura 650

loše Za: 0 Proti: 0

2096 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.