Dekoracija za ribnike

(313 izdelkov)

Poleg pomirjevalnega učinka, ki ga ima šum vode na vrtu, je eden glavnih razlogov za postavitev ribnika njegova dekorativna funkcija. Za to so v veliki meri zaslužne rastline v in okolici ribnika ter njegovi prebivalci. Da pa bi bil ta učinek še bolj poudarjen, je na tržišču na voljo še nekaj dekorativnih elementov.

Najopaznejši učinek ima seveda fontana. Lahko izbiraš med fontanami, ki so hkrati že okrasne figure ali pa si izbereš tako fontano, ki samo ustvarja učinek padajoče vode. Med to vrsto dekoracije za ribnike spadajo tudi različni slapovi. Pri nakupu fontane je potrebno biti pozoren na njeno sestavo. Za fontano ni namreč dovolj le naprava, ki bo dovajala vodo po posebni poti ampak, je smiselno izbrati tako fontano, ki bo imela vgrajen tudi filter. Ta bo namreč preprečeval, da bi se fontana zamašila z muljem ali drugimi odpadnimi delci, ki bi jih voda prinesla v njen sistem.

Videz ribnika lahko popestrimo tudi z različnimi dekorativnimi figurami. Na voljo so ti figure različnih oblik in iz različnih materialov, pravzaprav lahko pri tem dekorativnem elementu res pustiš domišljiji prosto pot. Vseeno pa se je za najboljši estetski učinek dobro najprej odločiti o lokaciji in velikosti figure, ki jo želiš dodati ribniku. Če bo dekorativna figura stala v ribniku je namreč pri izbiri materialov potrebno to upoštevati, da ne bo kasneje kakšnih težav zaradi morebitnih nečistoč, ki bi jih figura vnesla v ribnik. Prav tako mora biti figura narejena iz materialov odpornih na vodo. Sicer pa naj bo stilsko dopolnilna siceršnjemu videzu ribnika, da ne bi bil končen rezultat ravno nasproten estetskemu.

Že dolgo časa se za ustvarjanje posebnega vzdušja in poudarkov v oblikovanju prostora uporablja tudi domiselna razpostavitev svetil. Ribniki tu niso nobena izjema. Podvodne svetilke lahko pričarajo prav hipnotično vzdušje, ko ob večerih sediš ob ribniku in opazuješ njegove prebivalce. S pazljivo zamišljeno razpostavitvijo podvodnih svetilk lahko poudariš določene dele svojega ribnika in druge skriješ, svetloba, ki bo presevala skozi vodo, pa bo ustvarjala zanimive vzorce tudi v okolici ribnika. Pri tem so ti na voljo različne podvodne svetilke z različnimi barvnimi spektri svetlob, ki jih moraš pazljivo izbrati, da ne bodo ovirale rasti podvodnih rastlin in živali, temveč jih bodo samo lepo poudarjale.

Pokaži več
313 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka