Pekači

Peka je v vsakem gospodinjstvu povsem nepogrešljivo opravilo. V prijetnih spomladanskih in poletnih dneh se je poslužujemo kar na vrtu, med zimskimi prazniki pa ob peki zadiši celo domovanje. Da pa bi se tovrstnega kuhinjskega opravila lahko lotevali tudi v nadaljnje, to pa prilagajali na raznolike situacije in letne čase, je dobro in priporočljivo posegati po le najboljših pekačih. V kolikor slednje potrebuješ tudi ti, preberi in preveri, kakšnih se je dobro posluževati tudi zato, da bi najboljšim kuhinjskim mojstrom in mojstricam služili kar se da najdaljšo delovno dobo.

Med odločanjem za novi pekač previdno izbiraj med najkakovostnejšimi in najbolj masivnimi, saj le na takšen način lahko zagotoviš ustrezno in brezhibno delovanje, izredno pomemben ob tem pa je zagotovo tudi material, ki preprečuje prijemanje raznovrstnih sestavin. Preden se dokončno odločiš ter pokažeš na nov, specifično izbrani pekač, natančno preglej vse tehnične lastnosti in posebnosti vsakega posameznega izdelka. Vsekakor je dobro razmisliti, kakšno velikost potrebuješ, premere, prostornino mere oziroma dimenzije pa prilagajaj tudi razpoložljivemu prostoru shranjevanja.

Prav tako med prednostne nakupne kriterije uvrsti že omenjen kakovosten material, med katerega se najvišje navadno uvršča nerjaveče ali ogljikovo jeklo, še posebej priporočljivi pa so široki ročaji, ki omogočajo enostavno uporabo in veliko lažje ter varnejše prenašanje. Poleg vseh že omenjenih in opisanih parametrih za kar se da pameten in neprenagljen nakup, je vsekakor izredno pomemben tudi namen, s tem pa oblika pekača. V kolikor se povečini poslužuješ peke tort in preostalih sladkih dobrot, preglej ponudbo okroglih tortnih pekačev, pekačev za muffine in biskvit. Če pa na tvojem domače jedilniku prevladuje pečena zelenjava ali meso, se tudi s pekačem prilagajaj tovrstnim jedem.

preberi več
Nasveti 0
155 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.