Lonci na pritisk / ekonom lonci

Kuhinja je osrčje vsakega stanovanja oziroma vsake hiše. Tam nastajajo največje kulinarične umetnine, v tistih kotičkih domovanja pa se največkrat ob obrokih združi tudi vsa družina. Da pa bi obroki resnično dobili pravo obliko, bi kuhanje postalo kar se da največji užitek, je potrebno poskrbeti za ustrezno opremo. K le-tej zagotovo sodijo tudi vedno bolj nepogrešljivi lonci na pritisk oziroma ekonom lonci.

Kulinarični mojstri in mojstrice lonce na pritisk oziroma ekonom lonce zagotovo že imajo v svoji kuhinjski zbirki, saj kuhanje v njih zmanjšuje porabo časa, kot tudi denarja, prav tako pa se ob tem porablja manj energije. V kolikor tebi tovrstna kuhinjska oprema še primanjkuje ali pa je že skrajni čas za njeno zamenjavo, prebrskaj in natančno premisli, kakšen lonec na pritisk ali ekonom lonec potrebuješ. Vsekakor je potrebno izbirati med najkakovostnejšimi in najbolj masivnimi, saj le na takšen način lahko zagotoviš ustrezno in brezhibno delovanje lonca na pritisk oziroma ekonom lonca, izredno pomembno pa je tudi preprečevanje uhajanja pare.

Preden se dokončno odločiš in pokažeš na izbrani lonec na pritisk ali ekonom lonec, natančno preglej vse tehnične lastnosti in posebnosti posameznega ogledanega izdelka. Vsekakor je dobro razmisliti, kakšno velikost potrebuješ, mere oziroma dimenzije pa prilagajaj tudi razpoložljivemu prostoru shranjevanja. Prav tako med prednostne nakupne kriterije uvrsti že omenjen kakovosten material, med katerega se najvišje navadno uvršča nerjaveče jeklo. Tudi primernost uporabe je izrednega pomena, saj so nekateri lonci na pritisk kot tudi ekonom lonci primernejši za plin, spet drugi za elektriko, indukcijo ali steklokeramično ploščo. Poleg vseh omenjenih kriterijev prednost predstavljajo tudi zložljive ročke, s katerimi je, prej že izpostavljeno shranjevanje in skladiščenje, predvsem v primeru omejenega razpoložljivega prostora, veliko lažje.

preberi več
Nasveti 0
Cena
MIN MAX

Filtriraj po znamki

Barva

Primerno za indukcijo

Pomivanje v pomivalnem stroju

Prostornina lonca (l)

MIN MAX

Vrsta

Ne spreglej

Komentarji

Pred 3 leti

WMF ekonom lonec PERFECT RDS 4,5L, 22cm

WMF ekonom lonec PERFECT RDS 4,5L, 22cm

Z izdelkom se zelo zadovoljen.Pri hiši imamo 2 lonca Perfect. Zanima me, če se pri vas dobijo tesnilo-gumica za signal.Prosim za odgovor.

18 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.