Detektorji ogljikovega monoksida

(125 izdelkov)

Izredno pomembno je, da se ljudje zavedamo nevarnosti, ki vseskozi prežijo okoli nas. Ena izmed takšnih je tudi v obliki ogljikovega monoksida – plina, ki je za človeka lahko celo usoden. Gre sicer za plin brez vonja, okusa in barve, ki ga človeško telo samo ne more zaznati, preden ga ne začne vdihavati. Ravno zato so nadvse pomembni in nepogrešljivi (s 1. januarjem 2017 pa tudi zakonsko obvezni v vseh gospodinjstvih s kurilnimi napravami fosilnih goriv) detektorji ogljikovega monoksida. Kot obvezen aparat vsakega domovanja, ki se ogreva bodisi na premog, kurilno olje, oglje, nafto, les, bencin, utekočinjen ali naravni plin, si v primeru, da detektor ogljikovega monoksida še nimaš ali pa potrebuješ novega, priskrbi tudi ti ter povečaj varnost svojega toplega doma.

V kolikor se vendarle soočiš s situacijo uhajanja ogljikovega monoksida, brž odpri vsa vrata in okna, ki so na voljo v tamkajšnjem prostoru, da se le-ta čim bolje prezrači. Prav tako nemudoma izklopi oziroma ugasni vse ogrevalne naprave in čim hitreje zapusti prostore, prepletene z ogljikovim monoksidom. V primeru, ko v hišo ali stanovanje namestiš novi detektor ogljikovega monoksida, v onesnažen prostor ne vstopaj, dokler se zvočni alarm na detektorju ne utiša. Preden zavrtiš telefonsko številko vzdrževalca kurilnih naprav, se prepričaj, ali obstaja kakršen koli sum, da je bodisi pri tebi ali tvojih bližnjih prišlo do zastrupitve. Tedaj nemudoma pokliči reševalno službo.

Veliko lažje torej je, če te na uhajajoči ogljikov monoksid opozori zvok detektorja ogljikovega monoksida, Slednji ukrepa še preden začnemo vdihavati smrtonosni plin, zato prebrskaj in med trgovsko ponudbo izberi takšnega, ki bo kar se da najbolj kakovosten, zmogljiv in kompakten, saj bo varnost le tako lahko brezhibna. Preden pa pokažeš na končno odločitev, natančno preberi oznake pri tehničnih lastnostih, ob tem pa upoštevaj model in tip detektorjev ogljikovega monoksida, tip senzorja, napajanja, hrup oziroma glasnost naprave, območje delovne temperature ter stopnje delovne vlažnosti, težo, s tem pa nosilnost in stabilnost.

Pokaži več
125 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka