Žalna floristika

(63 izdelkov)

V času, ko izgubimo bližnjega ali tistega, ki smo ga imeli radi, je izjemno pomembno stati skupaj. V tistih dneh je žalost nepopisna, misli so bežne in zamegljene. A vedno se od ljubljene osebe želimo posloviti dostojno, k takšnemu žalnemu slovesu pa že dolga obdobja sodi tudi žalna floristika, s katero izražamo spomin, spoštovanje in zahvalo. Ker so tedaj misli, kot omenjeno, vse povsod drugod, za cvetje in ostale dodatke navadno zmanjka časa, volje in moči. Da pa se energije ne bi po nepotrebnem izgubljalo s hojo po raznovrstnih trgovskih centrih in cvetličarnah, smo tudi na spletni strani ceneje.si pripravili ponudbo žalne floristike, kjer z le nekaj kliki lahko izbereš ustrezno, primerno in ravno pravšnjo za slovo.

Med žalno floristiko se med drugim uvrščajo pravilni bidermajer venci, ki so izdelani in oblikovani tako, da je v sredini luknja, vbod pa se pripravi z gobo. Cvetje in bogato zelenje je v tovrstnih primerih čim bolj gosto, saj se le tako lahko ustvari oblika simetričnega kroga. V drugi vrsti žalne floristike sodijo priljubljeni žalni venci oziroma tako imenovani aranžmaji na stojalu, ki pa se pripravljajo na način smrekovega oboda. Tudi tu je cvetje natikano v gobo, a so tovrstni venci lahko raznolikih, poljubnih oblik: od klasičnih okroglih, do polpodolgovatih in podolgovatih. Prav tako lahko izbiraš med umirjenimi žalnimi venci oziroma umirjeno ali razgibano žalno floristiko.

Druga vrsta oziroma oblika žalnega venca so tudi tisti, prilagojeni žari. Tako imenovani žarni venci so pripravljeni na način, da se v njegovo sredino postavi žarna posoda, ponavadi pa so izdelani iz žlahtnega cvetja, so zadaj nekoliko povzdignjeni, spredaj pa bogati z zelenjem. Poleg vencev lahko pri žalni floristiki izbiraš še med žalnimi aranžmaji, klasičnih, enostranskih oblik ali pa se odločaš med visokimi aranžmaji, nizkimi blazinami, aranžmaji v obliki srca, venca, križa in podobno. Moderni pa so vse bolj razgibani, izstopajo od klasike in tradicionalnih oblik, barv oziroma odtenkov. Tudi žalni šopki so pri dostojnih slovesih skorajda nepogrešljivi, namenjeni pa so polaganju na tla.

Pri izbiri žalne floristike te tako lahko vodijo način oziroma tip pogrebnega slovesa, vrsta žalnih aranžmajev oziroma šopkov, želje, preference ter prilagoditve žalujočim. Naj bodo tisti trenutki čim močnejši, spomin in zahvala pa večna tudi z izraženim cvetjem.

Pokaži več
63 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka