Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Ostala dekoracija

(1785 izdelkov)

Če kupuješ dekorativne elemente za okrasitev tvojega doma, so tvoje možnosti skoraj neomejene. Na voljo so ti različne okenske dekoracije, božično novoletni okraski, okrasni papir, lovilci sanj, kraguljčki, lampijončki, lučke, obeski, okrasne verižice, girlande… Da te ne bi pri nakupovanju in okraševanju zaneslo, česar negativni rezultat bi bila luknja v tvojem žepu in neprivlačen videz tvojega doma, pred nakupom raje upoštevaj nekaj praktičnih nasvetov.

Za začetek se dobro spoznaj s prostorom, ki ga želiš okrasiti. Kako velik je? kašna je njegova barvna shema? Kakšen je slog? Upoštevaj, da premajhni predmeti ne bodo prišli do izraza, preveliki pa lahko povzročajo občutek utesnjenosti in zasičenosti prostora. Tudi pri nakupu nečesa tako preprostega, kot je recimo rojstnodnevna girlanda, moraš poznati dolžino diagonale sobe, v kateri bo girlanda visela.

K spoznavanju prostora spada tudi poznavanje sloga, barv in materialov, ki so v prostoru že prisotni. V artdecojevsko opremljeno sobo pač ne moreš postaviti lesene skrinje iz podstrešja tvoje babice, prav tako pa v rustikalno opremljeno kočo ne sodi modernistična skulptura iz kovine in betona. Izkušeni opremljevalci domov seveda vedo, da se pravila lahko tudi krši, a če ne sodiš med njih, potem se raje drži ustaljenih vzorcev.

Zelo dobro je tudi, da si še pred nakupom določiš finančni okvir, ki ga ne želiš preseči. Ker so dekoracije že po definiciji lepe in zanimive, se ti kaj hitro lahko zgodi, da te njihov videz zavede in kupiš nekaj, česar sploh ne potrebuješ ali si ne moreš privoščiti.

Kadar kupuješ dekoracijo za posebne priložnosti, bo tema seveda temu primerna. Za rojstnodnevno zabavo verjetno želiš drugačno dekoracijo kot za predbožični čas. Kljub temu pa se tudi pri nakupu tematske dekoracije še vedno drži zgoraj opisanih navodil, saj nima smisla pretiravati, če rezultat na koncu ni všečen.

Poleg notranjih lahko okrašuješ tudi zunanje prostore, pri tem pa upoštevaj, da niso vsi materiali prilagojeni na različne vremenske razmere. In ne pozabi, da je najlepši vrt tisti, ki je lepo negovan in ne tisti, na katerem je največ vrtnih palčkov.

Pokaži več
1785 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka