Svečniki

(895 izdelkov)

Če uživaš v mehki svetlobi sveč in jih pogosto prižigaš, ne želiš pa sledov voska v stanovanju, potem si kupi lep in zanesljiv svečnik, ki bo ponosno podpiral tvoje sveče in hkrati varoval tvoje pohištvo pred njihovim vročim voskom.

Kvaliteten svečnik mora imeti predvsem dve lastnosti: stabilnost in negorljivost. Narejeni so lahko iz različnih materialov in oblik, a ti dve zahtevi morata biti izpolnjeni, sicer so rezultati lahko zelo nevarni. Čeprav osvetljevanje s svečami pričara romantiko in ustvarja posebno vzdušje, in četudi prisegaš na aromaterapevtsko vrednost tvojih dišečih sveč, nikoli ne pozabi, da gre tu vendarle za odprti ogenj, ki mora biti ustrezno varovan, sicer se lahko pripeti nesreča s hudimi posledicami – zato s svečami ravnaj odgovorno.

Za izdelavo svečnikov se uporabljajo različni materiali. Najpogostejši so kovina, steklo in keramika, saj niso gorljivi. Narejeni so lahko tudi iz lesa, ki pa mora biti tako obdelan, da je negorljiv. Oblike svečnikov variirajo vse od tradicionalnih do modernih, preprostih do kompleksnih, a tudi pri tem je osnovna zahteva stabilnost.

S svečnikom pa lahko tudi brez prižgane sveče dosežeš dekorativen učinek v prostoru. Nekateri svečniki so že prave umetnine, drugi pa so preprosti in minimalistični ter služijo le kot podpora sveči. V vsakem primeru pred odločitvijo za nakup kateregakoli svečnika najprej razmisli o tem, kako bo deloval v prostoru. Poleg tega upoštevaj tudi namembnost svečnika. Če ga potrebuješ za prav določen namen (recimo nekateri religiozni obredi), potem mora oblikovno ustrezati tradiciji. Če je svečnik le okrasek v domu, potem lahko domišljiji pustiš prosto pot.

Poleg videza in namembnosti upoštevaj še velikost svečnika, oziroma sveče ali sveč, ki naj bi jih podpiral. Za malo čajno svečko bo zadostoval plitev steklen kozarček, za svečo velikanko pa seveda potrebuješ nekaj popolnima drugega. Pri izbiri malega svečnika imaš zato bolj proste roke, saj ga lahko vedno pospraviš v omaro, ko ga ne uporabljaš in tako ne bo kazil videza tvojega doma. Velik svečnik pa moraš razumeti kot dekoracijo prostora in ga temu primerno tudi izbirati.

Na Ceneje.si ti je na voljo velika izbira takšnih in drugačnih svečnikov, poleg tega pa tu lahko še primerjaš cene različnih ponudnikov. Ne odlašaj in pred nakupom svečnika za najugodnejšo ponudbo poglej na Ceneje.si.

Pokaži več
895 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka