Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Osvežilci zraka

(2974 izdelkov)

Za osvežitev zraka v tvojem stanovanju imaš na izbiro veliko različnih rešitev. Najpreprostejša je seveda, da prostor prezračiš, ker pa to ni vedno priporočljivo, se lahko osveževanja zraka lotiš tudi drugače. Na voljo ti je pestra izbira prijetnih dišav v različnih oblikah.

Najpogostejša izbira večine kupcev so osvežilci prostorov v razpršilu. To so aromatične tekočine, narejene iz naravnih ali umetnih dišav. Če gre za naravna eterična olja, so običajno razredčena z nevtralno tekočino, da vonj ne bi bil premočan. Izbiraš lahko med mnogimi vonjavami, ki ti bodo pričarale prav posebno vzdušje. Obstajajo celo specializirana pršila, ki odstranjujejo vonj po cigaretnem dimu. Slabost takšnih osvežilcev v pršilu je predvsem ta, da je njihovo učinkovanje precej kratkotrajno.

Če si želiš dolgotrajnejše ohranjanje prijetne arome v prostoru, se lahko odločiš za razpršilo s paličicami. Tu gre prav tako za tekočo aromo v posodici, v katero postaviš eno ali več paličic, po katerih bo tekočina prehajala v prostor in ta bo dlje časa osvežen. Odločiš pa se lahko tudi za kadilo v palčkah ali zrncih, ki ga prižgeš z vžigalico in deluje toliko časa, dokler ne dogori. V tem primeru pa moraš vzeti v zakup tudi dim, ki se bo sproščal ob gorenju in za nekatere je lahko to zelo moteče.

Še eno možnost za osvežitev zraka v prostoru ti ponujajo izparilniki. Gre za dvojno posodo, v katero na spodnji del položiš čajno svečko, v zgornjo posodo pa natočiš nekaj vode in nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri. Odločiš pa se lahko tudi za različne dišavne tortice, ki so na videz podobne čajnim svečkam brez stenja in se med segrevanjem v izparilniku raztopijo ter oddajajo vonjave. Ko se shladijo se – tako kot sveče – ponovno strdijo.

Osvežilce prostorov lahko uporabljaš tudi v aromaterapevtske namene, še posebej pa so temu namenjena eterična olja različnih zdravilnih rastlin. Pri težavah z dihali se tako recimo pogosto priporočata olje timijana ali evkaliptusa, a o tem se najprej posvetuj s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Prav tako so različni osvežilci prostorov lahko problematični za astmatike in alergike, zato previdno pri nakupu osvežilca, če veš, da imaš tudi ti tovrstne zdravstvene težave.

Pokaži več
2974 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka