Okvirji za slike

(1854 izdelkov)

Imaš sliko, ki jo želiš obesiti na steno, pa nimaš primernega okvirja zanjo? Si želiš povečati in uokviriti posebej lepo fotografijo s tvojega zadnjega potovanja? Morda pa ti je vnučka ali vnuk narisal lepo risbico in jo želiš uokviriti ter obesiti na steno? Brez skrbi, prav za vsako sliko ali fotografijo obstaja primeren okvir.

Na Ceneje.si te čaka zelo raznolika ponudba okvirjev za slike. Izbiraš lahko med različnimi dimenzijami, barvami, materiali in debelinami okvirjev. Tudi sistemi uokvirjanja so različni. Poleg tega lahko posežeš tudi po manj konvencionalnem način razstavljanja svojih fotografij – na pladnju, del stenske ure, okvirji v obliki napisa… Za ljubitelje tehnologije in možnosti hitrih sprememb pa so na tržišču na voljo celo digitalni okvirji, na katerega naložiš sliko kot na tablico in jo lahko kadarkoli zamenjaš za drugo. Če te tako velika izbira različnih okvirjev bolj plaši kot veseli, spodaj preberi nekaj napotkov za izbiro najprimernejšega okvirja za tvoje slike ali fotografije.

Pred nakupom okvirja moraš najprej izmeriti dimenzije slike, ki jo želiš uokviriti. Upoštevaj tudi, da vsaj bolj klasične slike, učinkujejo veliko lepše z debelimi okvirji. Poleg tega pri računanju dimenzij okvirja prištej še obrobo, ki bo med sliko in okvirjem.

Slog okvirja se mora ujemati s slikarskim slogom slike, ki bo vstavljena vanj. Za slike starejšega datuma so najbolj primerni debeli okvirji. Naj bodo čim bolj tradicionalne oblike in barv, če pa se bojiš, da se takšen okvir ne bo lepo podal v tvoje moderno stanovanje, ga lahko pobarvaš z belo barvo in bo tako malo modernejši a še vedno klasičen na pogled. Modernejše slike lahko uokviriš s tanjšimi okvirji modernejših materialov in videza. Za uokvirjanje fotografij se priporoča zelo tanke plastične ali kovinske okvirje, ki so videti kot plastika in se barvno ujemajo z barvami na fotografiji. Če se ne moreš odločiti za pravo barvo, lahko vedno izbereš črno.

Poseben učinek lahko dosežeš, če okvir pobarvaš z barvo, ki je enaka barvi stene. Tak okvir bo na steni navidezno izginil in videti bo, kot da slika lebdi v zraku.

Pokaži več
1854 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka