Okrasne sklede in vaze

(1685 izdelkov)

Okrasne sklede in vaze so čudoviti dekorativni elementi s čisto praktično funkcijo. Vsak prostor lahko poživiš s kakšno okrasno skledo ali vazo, ne glede na to ali je v njej kaj notri ali pa je morda le prazna. Če pravilno izbereš obliko in dizajn, bo taka skleda ali vaza okras že sama na sebi. Na Ceneje.si lahko izbiraš med mnogimi različnimi modeli in poiščeš takega, ki ti je najbolj všeč.

Ker je materialov in oblik okrasnih vaz in skled zelo veliko, je morda smiselno, da se že pred nakupom vsaj malo omejiš glede tega, kar v resnici potrebuješ. Vnaprej se lahko odločiš vsaj o treh lastnostih, ki so specifične za vsako vazo ali skledo.

Najpomembneje je, da ugotoviš kašne velikosti skledo ali vazo potrebuješ. Je to čisto majčkena skledica, primerna le za nekaj bombončkov, ki bo stala na klubski mizici? Morda pa potrebuješ veliko skledo za sadje, ki bo postala ponosni okras tvoje jedilnice? Kako velika pa naj bo vaza? Naj bo primerna le za eno samo rdečo vrtnico, ali pa za celo naročje rožnatih lilij? Morda pa potrebuješ le majhno vazico za travniške cvetlice, ki jih pogosto prinašaš s tvojih potepanj po naravi? Vse to so pravzaprav najpomembnejša in edina zavezujoča vprašanja, na katera si moraš odgovoriti pred nakupom vaze ali okrasne sklede.

Da bo tvoja nova vaza res v okras tvoji dnevni sobi in da se bo tvoja nova skleda lepo vključila v dizajn tvoje kuhinje, pred nakupom upoštevaj, kakšne barve in oblike si želiš vnesti v prostor. So to barve iz enake barvne sheme, ki je že v prostoru? Morda si želiš močnega kontrasta ali pa hočeš ustvariti dramatično slogovno potezo. V vsakem primeru bosta pri tem veliko vlogo igrala barva in slog tvoje nove pridobitve.

Ker so vaze in sklede lahko izdelane iz kopice različnih materialov, se poskusi pred nakupom že vnaprej omejiti tudi pri tem. Material lahko izbiraš glede na ostale materiale v prostoru ali pa glede na namembnost vaze ali sklede. Če je v prostoru veliko stekla, bo steklena vaza lepo dopolnila ta slog. Po drugi strani se bo glinena skleda lepo podala v rustikalno okolje. Razmisli torej o prostoru, ki ga opremljaš in o tem, kaj se bo najbolje podalo vanj.

Pokaži več
1685 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka