Dekorativne figure in kipci

(1038 izdelkov)

Za popestritev in polepšanje tvojega doma poskrbijo dekorativne figure ali kipci. Na Ceneje.si te čaka velika izbira različnih slogov in zelo verjetno je, da se kakšen prilega prav tvojemu okusu.

Dekorativne figure ali kipce lahko uporabljaš tako znotraj kot zunaj svojega doma. Z majhno figurico lahko polepšaš ali poudariš določen kotiček, večja pa je okras sama na sebi in je primerna za zapolnitev velikih praznih prostorov, ki sicer delujejo pusto.

Na izbiro so ti figure iz različnih materialov. Izbiraš lahko med lesenimi, keramičnimi, glinenimi, porcelanastimi, steklenimi, kamnitimi, kovinskimi, plastičnimi… Pravzaprav se zdi, da seznamu materialov sploh ni konca. Zaradi raznolikosti materialov in različnih načinov izdelave (tovarniško, ročno) cene dekorativnih figur močno variirajo. To je dobro, ker tako lažje najdeš figuro, ki ti je všeč in si jo lahko tudi privoščiš.

Poleg dekorativnega imajo takšne figure lahko še kakšen dodaten pomen. Nekatere predstavljajo versko simboliko, druge nacionalno ali folklorno, v tretjih pa se skriva tvoja osebna simbolna zgodba. Recimo figurica, ki je pravzaprav spominek s tvojega najljubšega potovanja, ali pa darilo tebi drage osebe, je prav gotovo več kot le okrasek. Zato dekoracijo svojega doma izbiraj previdno. Prav je, da ima takšno okrasje dekorativno noto, če pa v sebi nosi še posebno zgodbo, je to dodaten plus.

Ker so dekorativne figure tako priljubljen okras po večini domov, so lahko tudi zelo lepo darilo. Če jo kupuješ za darilo, potem upoštevaj okus obdarovanca ali obdarovanke in slog v katerem je opremljen njegov ali njen dom. Če je le-ta opremljen večinoma z naravnimi materiali in barvami, potem kričeče roza plastična figura prav gotovo ne bo dobra izbira.

Pri izbiri figure upoštevaj tudi njeno namembnost. Temu prilagodi predvsem material iz katerega je narejena in način izdelave. Nežna porcelanasta figurica ne bo primerna za okrasitev vrta, kjer bi jo lahko poškodoval že malo močnejši naliv. Po drugi strani pa velikanski kamniti kip ne spada v minimalistično in moderno opremljeno dnevno sobo, še manj pa vrtni palčki.

Ne pozabi torej, da z izbiro dekorativnih figur in kipov ne izražaš le globine svoje denarnice, temveč predvsem postavljaš na ogled svoj osebni slog in včasih tudi svojo zelo osebno zgodbo.

Pokaži več
1038 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka