Zaščitne podloge

(244 izdelkov)

Že naše babice so vedele, da je pod zgornjo rjuho pametno imeti še debelejšo rjuho za podlogo. Tako je bil jogi bolj zaščiten pred potom in drugo umazanijo, če pa se je po njem kaj polilo, je večino tega prestregla rjuha, ki se jo je dalo hitro zamenjati, jogi pa je ostal čist.

Danes se ti ni več potrebno truditi z debelimi rjuhami, ki so se med spanjem pogosto nagubale in žulile spečega ter jih je bilo težko prati in sušiti zaradi njihove velikosti in debeline. Zdaj so ti na tržišču na voljo različne spalne podloge, ki enako funkcijo opravljajo bolje.

Seveda se moraš pred nakupom podloge najprej poučiti o dimenzijah svojega jogija. Podloga in jogi morata biti enakih dimenzij po površini, pred nakupom podloge pa preveri še debelino svojega jogija in dolžino elastike na podlogi.

Če kupuješ podlogo za otroško ali dojenčkovo posteljo, je zelo priporočljivo, da kupiš takšno, ki je nepremočljiva. Čeprav drži, da takšne podloge slabše dihajo, pa je njihova vrednost neprecenljiva v obdobju, ko se otrok navaja na spanje brez pleničke. Ker se nesreče pač dogajajo in to običajno sredi noči, je veliko lažje samo zamenjati rjuho in podlogo, kot pa sušiti jogi. Iz tega razloga je nujno tudi, da je podloga za otroško posteljo pralna.

Za zaščitno podlogo za posteljo, na kateri spijo odrasli, ni potrebno, da je nepremočljiva, še vedno pa mora biti dovolj močna, da bo lahko zadržala pot in vse druge tekočine, ki bi se lahko polile po postelji. Prav tako je nujno, da je pralna in dimenzijsko usklajena z jogijem.

Pri izbiri zaščitne podloge preveri tudi material, iz katerega je narejena. Ne glede na to, kako čudovit in poseben jogi je pod njo, bo zaščitna podloga tista, ki bo prva prišla v stik s tvojim telesom. Zato, kadar izbiraš material, iz katerega naj bo tvoja zaščitna podloga narejena, sledi enakim zahtevam, kot jim je moral zadostiti tvoj jogi. Na primer, če imaš težave z alergijami in sta tvoj jogi in vzglavnik antialergijska, naj bo potem taka tudi podloga. Če imaš raje trše jogije, naj bo trša tudi pologa in če raje spiš na mehkem, izberi zaščitno podlogo, ki bo ustrezala tej želji. Če pa ti tvoj jogi ni najbolj po godu, lahko izbereš zaščitno podlogo z lastnostmi, ki po tvojem mnenju manjkajo tvojemu jogiju in se tako izogneš stroškom nakupa novega jogija.

Pokaži več
244 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka