Vzglavniki

(2122 izdelkov)

Nakup novega vzglavnika je lahko zelo stresno opravilo. Gotovo se zavedaš, kako pomemben je vzglavnik za kvaliteto tvojega spanca. In dober spanec je pomemben za tvoje zdravje in kvaliteto tvojega življenja. Za lažje odločanje med kopico različnih vzglavnikov, ki jih lahko najdeš na Ceneje.si, ti je v spodnjih vrsticah na voljo nekaj nasvetov.

Preden se kar na slepo odločiš za najbolj oglaševan ali najdražji vzglavnik, si raje vzemi malo časa in opazuj svoje spalne navade. Ali spiš na trebuhu ali boku? Morda spiš na hrbtu, ali pa se celo noč premetavaš po postelji? Od vsega tega je odvisna tvoja izbira vzglavnika.

Če običajno spiš na trebuhu, izberi tanjši in mehkejši vzglavnik. Če raje spiš na hrbtu, potrebuješ srednje visok vzglavnik srednje trdote. Če pa se v spanec najraje potopiš na boku, potrebuješ nekoliko višji in trši vzglavnik, ki ti bo dobro podpiral glavo med spanjem. V primeru, da med spanjem pogosto menjaš položaje, je najbolje, da izbereš mehek vzglavnik srednje višine, ki ti bo nudil dobro oporo v vseh položajih. Na tržišču lahko poiščeš tudi takšne vzglavnike, ki so nastavljivi po višini.

Poleg oblike je pomembno tudi polnilo vzglavnika. Za nekatere so še vedno najboljši tisti vzglavniki, ki so polnjeni z gosjim ali račjim perjem. Sicer so takšni vzglavniki res lahki, mehki in zračni, a za alergike niso primerni. Če med alergike sodiš tudi ti, se raje ozri po drugih materialih.

Bombaž na primer, je prav tako naraven material, ki je tudi lahek za vzdrževanje, ker se ga večinoma lahko pere v pralnem stroju. Zaradi svoje antimikrobske dejavnosti je v zadnjem času kot polnilo zelo priljubljen tudi bambus. Prav tako kot bombaž je tudi bambus naraven in zračen material, ki ti bo nudil veliko udobja.

Med naravnimi materiali sta pogosta tudi volna in lateks. Volna ima zelo podobne lastnosti kot bombaž in bambus, lateks pa bolj spominja na spominsko peno. Prav tako kot spominska pena se oblikuje po tvojem telesu in je hladnejši, ampak tudi malo trši.

Spominska pena je narejena iz umetne mase in se popolnoma prilagodi obliki tvojega telesa. Zelo je primerna za osebe s kroničnimi bolečinami v vratu, ramenih ali čeljustih, njena slabost pa je, da ne diha in je zelo vroča. Prav tako ni primerna za tiste, ki med spanjem pogosto menjajo položaje, saj potrebuje nekaj časa, da spremeni obliko.

Poleg zgoraj naštetih so ti na voljo še različne posebne blazine. Recimo takšne, ki so polnjene z ajdo, piro in sivko in se jih lahko segreje v mikrovalovni pečici. Takšni vzglavniki naj bi imeli terapevtski učinek na celotno telo. Nekateri jih uporabljajo le občasno, če pa želiš, ga lahko uporabljaš tudi stalno.

Če kupuješ vzglavnik za dojenčka ali malčka, preveri posebne otroške vzglavnike, ki so po obliki in trdoti prilagojeni majhnim otroškim glavicam. Nikakor ne daj dojenčku ali majhnemu otroku vzglavnika za odrasle, saj to ne bo samo neudobno, ampak je lahko celo nevarno.

Za na potovanja so ti na voljo tudi različne potovalne blazine. Nekatere so napihljive, druge so fiksne, izberi pa takšno, ki se ti zdi najbolj praktična, ker ne bo v uporabi vsak dan.

Poleg oblike in polnila pa je pomembna tudi prevleka vzglavnika. Dobro je, da je snemljiva in se jo sme prati v pralnem stroju, še bolj dobrodošlo pa je, če lahko to narediš kar s celotnim vzglavnikom.

Pokaži več
2122 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka