Rjuhe

(3053 izdelkov)

Potrebuješ nove rjuhe? Ne veš kako izbrati prave? Preberi spodnje nasvete za pravilno izbiro rjuh in preglej ponudbo na Ceneje.si, kjer se gotovo najde tudi kaj zate.

Najpomembnejše pri nakupu rjuh je, da poznaš dimenzije svojega jogija. Če kupiš premajhno rjuho, bo popolnoma neuporabna, prevelika pa se ne bo lepo napela, temveč se bo mečkala in gubala, zaradi česar bo neudobna za spanje. Torej najprej in predvsem preveri velikost svojega jogija. Pri tem ne upoštevaj le njegove širine in dolžine temveč tudi debelino. Nekateri jogiji so lahko zelo debeli in za njih potrebuješ poglobljene rjuhe. Upoštevaj tudi debelino spalne podlage, če jo uporabljaš – tudi te so lahko tanjše ali debelejše.

Ko že veš, kakšnih dimenzij morajo biti tvoje nove rjuhe, pa se lahko odločiš še za material, ki te je najljubši. Večina rjuh je narejenih iz bombaža. To je popolnoma smiselno, saj je bombaž vzdržljiv naravni material, ki dobro ohranja toploto in hkrati tudi diha. To pomeni, da ti na taki rjuhi nikoli ne bo vroče ali hladno. Na tržišču lahko najdeš tudi rjuhe iz umetnih/sintetičnih materialov. Sicer so običajno res cenejše, a so tudi manj udobne. Marsikomu je namreč na sintetičnih rjuhah preveč vroče. Če želiš poceni a vzdržljive bombažne rjuhe, poišči mešanico s sintetičnim materialom, ki pa ne sme presegati deset odstotkov v mešanici. Takšna rjuha bo bolj vzdržljiva od poceni bombažne rjuhe, kljub temu pa se bo obnašala kot bombažna in ne sintetična rjuha.

Da bi bila rjuha kvalitetna, ni dovolj le, da je narejena iz sto odstotnega bombaža. Pomembno je tudi za kakšne vrste bombaž in kakšne vrste tkanja gre. Česani bombaž je bolj vzdržljiv od nečesanega; pomembno je tudi število niti. Najbolj optimalno število je med 400 in 500 nitmi. Bombaž z večjim številom niti je običajno dražji, ni pa nujno udobnejši, saj je zaradi gostejšega tkanja lahko bolj tog. Namesto števila niti lahko preveriš tudi težo rjuhe. Nad 120 grami je že dobro, nad 180 grami pa je odlično, kar se tiče kvalitete.

Pomemben je tudi način tkanja. Najbolj pogosti so saten, jersey in frotir. Saten je na otip bolj gladek in se na videz sveti. Nekateri ga obožujejo, drugim pa se zdi preveč drseč. Jersey je mehkejši na otip in manj glamurozen na pogled. Je pa udoben in vzdržljiv. Frotir pa je namenjen zmrzljivcem ali krajem s hladnim podnebjem, saj v svojih gostih zankah ujame več zraka in s tem bolj ohranja toploto.

Na voljo je tudi vedno več rjuh iz bambusovih vlaken. Tako kot bombaž je tudi bambus naravni material, ki ima naravne antimikrobne lastnosti, s čimer je dobra higiena takih rjuh zagotovljena. Prav tako je temperaturno prilagodljiv in hkrati zagotavlja toploto in primerno prezračenost.

Za lažje napenjanje preko jogija je zelo uporabno tudi, da ima rjuha napeljano elastiko po celotnem obodu. Na Ceneje.si ti je na voljo velika izbira različnih modelov, materialov in barv. Prav tako pa tu najdeš tudi najnižje cene, zato pred nakupom dobro preveri, kaj ti ponujajo različni ponudniki in izberi najugodnejšo ceno.

Pokaži več
3053 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka