Prevleke za vzglavnike

(1362 izdelkov)

Prevleke za vzglavnike lahko kupiš v setu s posteljnino, lahko pa jih kupiš tudi posebej. V to kategorijo ne sodijo le prevleke za običajne vzglavnike temveč tudi za dekorativne vzglavnike. Velika izbira različnih prevlek na Ceneje.si bo prav gotovo zadovoljila tudi tvoje želje.

Pri nakupu prevleke za vzglavnik je potrebno upoštevati nekaj pravil. Najpomembneje je, da so njene dimenzije ustrezne dimenzijam vzglavnika. Premajhne prevleke se sploh ne da uporabiti, prevelika pa se mečka in ni videti lepo. Pomembno je tudi, da izbereš prevleko iz materiala, ki bo najbolj primeren za uporabo vzglavnika. Upoštevati pa moraš tudi barvo in slog nove prevleke.

Material prevleke izbiraj glede na namembnost vzglavnika. Če kupuješ prevleko za vzglavnik, na katerem spiš, potem izbiraj med naravnimi materiali, ki so prijetni na otip in dihajo. Najprimernejši je bombaž, uporabljajo pa se tudi svila, lan in vse pogosteje tudi bambus. Bambus ima zelo podobne lastnosti kot bombaž, poleg tega pa je njegova prednost še v tem, da deluje antimikrobno, s čimer je dobro poskrbljeno tudi za higieno tvojega vzglavnika.

Če kupuješ prevleko za okrasni vzglavnik, imaš pri izbiri materiala bolj proste roke. Ker na okrasnem vzglavniku načeloma ne spiš, so dobrodošli tudi sintetični materiali. Pravzaprav okrasni vzglavniki pogosto prenašajo večje obremenitve kot tisti, na katerih spimo, zato je pomembno, da je prevleka za okrasni vzglavnik narejena iz zelo trpežnega materiala.

Za primerno izbiro materiala je pomembno tudi njegovo vzdrževanje. Pri prevlekah za posteljne vzglavnike je najpomembnejša higieničnost, s prevlek okrasnih vzglavnikov pa se morajo dobro odstranjevati madeži.

Ko izbiraš prevleko za vzglavnik upoštevaj tudi njen videz. Spalnično garnituro lahko zlahka popestriš z vzglavnikom, ki ne bo enake ampak komplementarne barve, kot je barva prevleke za odejo. Seveda upoštevaj tudi ostale barve v spalnici in izberi prevleko, ki se bo najbolj skladala z njimi. Za dekorativne vzglavnike lahko pustiš domišljiji še bolj prosto pot. Prevleka z domiselnim motivom ali močno barvo bo lahko zelo poživila in osvežila vsak prostor. Tudi pri tej izbiri pa ne pozabi upoštevati barvne sheme in sloga prostora. Namen dekorativne prevleke je stilsko zaokrožiti prostor in ne opozarjati zgolj sama nase.

Pokaži več
1362 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka