Prešite odeje

(518 izdelkov)

Kakšne so lastnosti popolne prešite odeje? Ker morajo prešite odeje opravljati več različnih funkcij, je odgovor na to vprašanje zelo večplasten. Idealna prešita odeja pozimi greje, poleti pa hladi. Je mehka in debela, a ni težka in prevroča. Je iz naravnih materialov, a ni alergena. Poleg vsega naštetega pa se z lahkoto pere v pralnem stroju in se hitro suši. Če želiš prešito odejo, ki bo izpolnjevala vse te zahteve, dobro preglej ponudbo na Ceneje.si.

Čeprav si vsakdo želi zgoraj opisane prešite odje, pa je resnica ta, da je skoraj nemogoče pričakovati od ene same prešite odeje, da bi opravljala toliko različnih funkcij. Zato si mnogo ljudi omisli vsaj dve prešiti odeji – eno poletno in eno zimsko. Na voljo pa so ti tudi sistemi prešitih odej pri katerih se z zadrgo spenja skupaj dve ali več odej, ki jih poljubno lahko tudi ločuješ. Tako ti en sam sistem prešitih odej služi v vseh letnih časih.

Materiali, iz katerih so narejene prešite odeje, so zelo pomemben dejavnik pri izbiri. Med najbolj zaželene naravne materiale za polnilo sodi gosji puh. Od nekdaj je veljal za simbol mehkobe in udobja in tako je še danes. Žal pa so nekateri alergični nanj in, če mednje sodiš tudi ti, posezi raje po kakšnem drugem polnilu. Od naravnih so ti na voljo bombaž, svila in bambus. Bombaž je lahko malo bolj težek, svila pa je zahtevnejša za vzdrževanje. Bambus se v zadnjih letih vedno bolj uveljavlja zaradi svojih protimikrobnih lastnosti in nealergenosti. Tako kot bombaž tudi bambus dobro zadržuje toploto a hkrati tudi diha in je zato zelo prijeten za uporabo. V vsakem primeru pa ne glede na vrsto polnila pred nakupom preveri, ali se ga sme prati v pralnem stroju.

Za alergike so najprimernejša sintetična polnila, v katerih se pršice ne naseljujejo rade. Slaba stran sintetičnih polnil je, da so manj izolativna, kar pomeni, da mora biti odeja iz takšnega materiala debelejša, da bi lahko zagotavljala enako toploto.

Seveda so pomembne tudi dimenzije. Izbiraš lahko med več standardnimi dimenzijami, ki bodo ustrezale dimenzijam tvoje postelje. Za večje postelje so predvidene večje odeje, lahko pa razmisliš tudi o nakupu dveh manjših prešitih odej namesto ene velike.

Če se ti z nakupom ne mudi, počakaj na začetek leta, saj so takrat cene posteljnine običajno najnižje. Pred vsakim nakupom pa obvezno preveri še cene različnih ponudnikov na Ceneje.si, da si resnično zagotoviš najugodnejšo ceno.

Pokaži več
518 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka