Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Odeje

(4586 izdelkov)

Odeje nam nudijo udobje in služijo kot dodaten vir toplote. Kot dodatek postelji ali kavču so lahko tudi lep dekorativni element. Na Ceneje.si lahko izbiraš med različnimi materiali in funkcijami odej.

Večina se nas je v otroštvu zavijala v volnene odeje domače izdelave. Seveda so bile te odeje zelo mehko in tople, saj je volna idealen material za hladne zimske dni. Ker pa danes žal nimamo več časa, da bi si sami pletli odeje, jih je obilica no voljo na tržišču, narejene pa so iz najrazličnejših materialov.

Če si bolj nostalgične narave ali pa samo prisegaš na volno, še vedno lahko kupiš volneno odejo. Ročno narejene so seveda dražje, strojno narejene pa so cenovno dostopnejše. Ker je volno težko vzdrževati, umazana odeja pa ni prijetna za uporabo, so na tržišču že dalj časa na voljo odeje iz različnih pralnih materialov. Izbiraš lahko med bombažnimi, lanenimi, celo bambusovimi, pa tudi različni sintetični materiali so ti na voljo.

Preden se odločiš za material, iz katerega želiš, da je narejena tvoja odeja, preveri še njegovo alergenost. Za alergike in astmatike so lahko nekateri materiali zelo neprijetni, poleg samega materiala, pa so za alergije lahko krive tudi pršice, ki se naselijo v odeji. Odeje, ki se jih lahko pogosto pere v pralnem stroju, nimajo teh težav, zato pred nakupom preveri tudi navodila za vzdrževanje.

Poleg običajnih pravokotnih odej najrazličnejših dimenzij, so vedno bolj popularne odeje z rokavi, ki si jih oblečeš kot nekakšno obrnjeno jopo. S takšno odejo se lahko nemoteno premikaš po kavču, bereš knjigo ali počneš kaj drugega, ne da bi ti odeja stalno drsela z rok. Tako ne glede na svojo dejavnost vedno ostajaš na toplem.

Ker najverjetneje odejo uporabljaš v spalnici ali dnevni sobi, je dobro, da jo barvno uskladiš z ostalim dekorjem v prostoru. Če je prostor bolj minimalistično opremljen, ti pa si želiš kakšnega močnejšega poudarka, si lahko omisliš pisano odejo z vpadljivim motivom ali vzorcem. V nasprotnem primeru pa ti bo verjetno bolj všeč enobarvna odeja, ki bo podobna barvi sten ali ostalega pohištva.

Odeje pa ne pridejo prav samo doma, temveč tudi na poti. Za takšne primere so dobre odeje iz lahkih a toplih materialov zato, da zavzamejo malo prostora in jih ni težko prenašati, a še vseeno dobro grejejo. Nikoli ni odveč imeti eno takšno odejo tudi v avtu.

Pokaži več
4586 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka