Pregrinjala in prevleke za pohištvo

(1198 izdelkov)

Kvalitetno pohištvo in postelje pogosto niso poceni, zato je pametno razmišljati tudi o tem, kako bi se jih najbolje zaščitilo. Najpogostejša izbira za zaščito pohištva so različna pregrinjala in prevleke. Na Ceneje.si je na voljo veliko različnih modelov in med njimi je zagotovo ravno pravšnji tudi zate.

Za začetek najprej premisli, kaj je tisto, kar želiš zaščititi. Postelje in kavče lahko prekriješ s pregrinjali, ki igrajo dvojno vlogo tudi kot dodatne odeje in okras za prostor, v katerem se nahajajo. Leseno pohištvo, kot so omare, mize in stoli, ki jih želiš zaščititi pred prahom in vlago, bodo najbolje zaščiteni s PVC prevleko.

Take vrste zaščita se pogosto uporablja na vikendih, v počitniških apartmajih pa tudi v domovih, kadar odpotujemo za dalj časa. Naloga takšne zaščitne prevleke za pohištvo je torej predvsem zaščita pred umazanijo in poškodbami, kadar pohištva dalj časa ni v uporabi. Za vsakodnevno uporabo takšne prevleke niso praktične, saj bi jih bilo potrebno odmikati vsakič, kadar bi kdo želel odpreti vratca omarice, odpreti predal ali pojesti obrok za mizo. Za zaščito mize lahko vedno uporabiš prt (iz blaga ali polivinila) ali podložke za krožnike. PVC prevleke običajno tudi niso preveč estetske, a to ni posebej pomembno, kadar v prostoru nihče ne biva, pomembno je le, da dobro opravljajo svojo nalogo.

Popolnoma drugače je s pregrinjali za postelje in kavče. Običajno so narejeni iz blaga (lahko je narejeno iz naravnih ali umetnih vlaken), za hladnejše zimske dni pa so ti na voljo tudi pregrinjala iz toplega krzna.

Pri nakupu pregrinjala ali prevleke za pohištvo moraš torej najprej upoštevati dimenzije pohištva, ki ga želiš prekriti. Nadalje je pomemben tudi material. Različni PVC-ji so si med seboj podobni, različna blaga pa se lahko med seboj zelo razlikujejo glede na težo, zmožnost ohranjanja toplote in tudi glede na otip. Če naj bi pregrinjalo za posteljo ali kavč služilo tudi kot dodatna odeja, torej izberi takšnega, ki je prijeten na otip in topel, dobrodošlo pa je tudi, da se ga sme prati v pralnem stroju, saj je pregrinjalo ravno tisto, ki bo ujelo največ prahu in ga je zato potrebno redno čistiti.

Ko izbereš material in dimenzijo, pa se posveti še videzu. Kot je bilo že rečeno, je lahko pregrinjalo za kavč ali posteljo tudi lep dekorativni dodatek tvojemu stanovanju. Naj bo barvno usklajeno z okrasnimi blazinami, barvo kavča, barvami sten in barvami ostalih umetniških izdelkov v prostoru. Tako tvoje pregrinjalo za pohištvo ne bo imelo le uporabne temveč tudi estetsko funkcijo in ti bo s tem zagotavljalo dvojne veselje ob uporabi.

Pokaži več
1198 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka