Predpasniki

(419 izdelkov)

Predpasniki se večinoma uporabljajo pri kuhanju, so pa uporabni tudi še v drugih situacijah. Marsikateri mizar se pred delom zaščiti s predpasnikom, prav tako to pogosto naredijo lončarji, slikarji… in vsi tisti, ki si ne želijo umazati oblek pri delu. Primerni so tudi za majhne otroke, kadar slikajo, ustvarjajo z glino, plastelinom, ali pa kadar pomagajo staršem v kuhinji.

Predpasnikov je na tržišču več vrst. Najobičajnejši so tisti, ki imajo eno naramnico za okoli vratu, trakove v pasu, ki se zavežejo za hrbtom in te prekrijejo od vratu pa vse do sredine stegen. Bolj profesionalni kuharski predpasniki imajo rokave in se prav tako zapenjajo na hrbtu. Tudi ti segajo od vratu do sredine stegen. Nekaterim pa so najljubši predpasniki, ki segajo le od pasu navzdol, se zavežejo na hrbtu in ne prekrivajo zgornjega dela telesa.

Večina predpasnikov, ki so na voljo na tržišču, je narejenih iz blaga. Običajno je to bombaž ali pa umetna mešanica. Prednost teh predpasnikov je, da jih lahko opereš v pralnem stroju in na njih uporabljaš sredstva za odstranjevanje madežev. Predpasnike iz teh materialov večinoma uporabljajo profesionalni in domači kuharice in kuharji.

Obstajajo tudi plastični oziroma polivinilasti predpasniki. Prednost teh je, da lahko večino madežev in umazanije kar obrišeš z njih. Slabost pa je, da na njih ne moreš uporabljati močnejših kemičnih sredstev za odstranjevanje madežev. Taki predpasniki so najbolj pogosti pri tistih uporabnikih, ki veliko delajo z barvami. Zelo primerni so tudi za majhne otroke, kadar ustvarjajo z umetniškim materialom, zato jih pogosto lahko vidiš v vrtcih in šolah, pa tudi v gospodinjstvih v katerih stanujejo majhni otroci.

Za težje poklice, kjer je večja možnost poškodbe materiala, pa se tradicionalno uporabljajo usnjeni predpasniki. Takšnega predpasnika ne moreš zlahka poškodovati, kar ti zagotavlja, da bo še dolgo v uporabi. Običajno jih uporabljajo tisti, ki se ukvarjajo z domačo obrtjo.

V današnjem času pa predpasnikov ne vidimo več le kot delovna oblačila, temveč tudi kot modni dodatek, zato so ti na voljo v široki paleti vzorcev in motivov – od elegantnih do smešnih, od modernih do tradicionalnih. Prav tako lahko za zaokrožen videz tvoje kuhinje in kuharskih pripomočkov izbereš predpasnik v kompletu z različnimi dodatki. Najpogosteje so to kuharske rokavice in/ali kuharska kapa, pa tudi kakšen kos pribora za kuhanje se včasih najde.

Pokaži več
419 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka