Dekorativni vzglavniki

(3717 izdelkov)

Je še kaj boljšega od udobne dekoracije? Z dekorativnimi vzglavniki lahko popestriš videz tvoje spalnice ali dnevne sobe in hkrati poskrbiš še za dodatno udobje. Ker je na tržišču na voljo veliko različnih dimenzij in dizajnov, ti bodo pri izbiri in nakupu dekorativnih vzglavnikov naslednja navodila gotovo prišla prav.

Ne glede na to, za kateri prostor jih kupuješ, imej vedno v mislih, da je manj več. Torej ne pretiravaj z različnimi barvami, vzorci in tudi ne s številom blazin. Popolnoma sprejemljivo je imeti eno ali dve blazini z močnejšim vzorcem, ki pa se morata ujemati, ostali vzglavniki pa naj bodo enobarvni ali okrašeni le z nežnim in nevsiljivim vzorcem. Poleg tega je pomembno, da so barve vzglavnikov med seboj usklajene. Najbolje je, da določiš barvno shemo glede na najbolj vpadljivi vzglavnik in ostale barve prilagodiš tej shemi. V nasprotnem primeru tvegaš, da bo končni videz preveč nasičen.

Poleg barv je pomembna tudi velikost dekorativnih vzglavnikov. Tisti z močnejšim vzorcem naj bodo večji, manj pisani pa manjši. Razporedi jih tako, da bodo večji vzglavniki na skrajnih robovih sedežne garniture ali čisto na koncu postelje, potem pa naj jim sledijo po velikosti vedno manjši proti sredini postelje ali garniture. Za najlepši učinek pusti sredino garniture prazno, pri dekoraciji postelje, pa ni zaželeno, da bi dekorativni vzglavniki prešli zgornjo tretjino.

Posteljni dekorativni vzglavniki pred spanjem običajno romajo dol s postelje, vzglavniki na sedežnih garniturah pa so namenjeni tudi uporabi. Zato nujno preveri vzdržljivost materiala, iz katerega so narejeni in prilagodi obliko tvojim potrebam. Lahko so okrogli, kvadratni, podolgovati…, izbereš pa takega, ki bo najbolje poskrbel za dodatno udobje.

Pravilo »manj je več«, velja tudi za število vzglavnikov. To je seveda odvisno od velikosti tvoje postelje ali sedežne garniture, a ne pozabi, da nikomur ni prijetno sesti na kopico preveč mehkih vzglavnikov, s katerih je potem težko vstati. Še bolj neprijetno pa je, če je na sedežni garnituri toliko različnih vzglavnikov, da za sedenje sploh ni več prostora. Ko dekorativni vzglavniki prenehajo biti hkrati tudi udobni, ni več posebnega razloga za njihov nakup.

Pokaži več
3717 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka