Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Brisače

(2651 izdelkov)

Če potrebuješ nove brisače, preveri raznoliko ponudbo na Ceneje.si. Tu najdeš vse od majhnih brisačk za brisanje rok, pa do velikih brisač za na plažo. Še celo kakšno posebno brisačo za tvojega hišnega ljubljenčka lahko poiščeš.

Verjetno si osebne higiene brez brisače sploh ne moreš predstavljati. Po namakanju v kadi ali tuširanju je edino kar potrebuješ velika in mehka brisača. Kako pa veš katera je tista, ki te bo najbolje obrisala in ti bo najdlje služila?

Najprej preveri material iz katerega je brisača narejena. Čeprav so nekatere poceni brisače iz sintetičnih materialov lahko zelo mehke na otip in se tudi po dolgotrajni uporabi ne izrabijo, pa je njihova velika pomanjkljivost slaba vpojnost. Za dobro vpojnost so veliko primernejše bombažne brisače ali pa kvalitetne brisače iz mikrofibre, ki so najbolj primerne za športnike, ki v svojih športnih torbah ne želijo prenašati velikih in težkih brisač. Čeprav je mikrofibra prav tako narejena iz sintetičnih vlaken, pa sta material in način vezave teh vlaken narejena tako, da je brisača kljub temu zelo vpojna. Seveda je za takšen rezultat potrebnih kar nekaj raziskav in tehnoloških postopkov in zato so takšne brisače lahko med dražjimi.

Ob nakupu bombažnih brisač pa je prav tako potrebno biti pozoren na določene lastnosti. Samo to, da je brisača narejena iz bombaža, še ne zagotavlja njene kvalitete. Najpomembneje je, da je narejena iz bombažnega frotirja. Poleg tega je zelo priporočljivo, da je narejena iz česanega bombaža. Ta postopek namreč zagotavlja odstranitev krajših vlaken, kar zagotavlja tvoji brisači večjo vzdržljivost. Prav tako pomembna je tudi gostota tkanja. Če zanke iz frotirja štrlijo navzgor in niso položne, je to že dober znak, da je blago gosto tkano in bo zato bolj vpojno in vzdržljivo. Če pa lahko med zankami vidiš podložno mrežo, to pomeni, da je tkanje redko in bo brisača hitro razpadla, pa še osušila te ne bo prav dobro. Dober znak, da je brisača, ki si jo ogleduješ kvalitetna, je tudi, da je na pogled videti lažja, kot je njena teža v resnici. Saj veš, večja teža pomeni večjo vpojno površino.

Pokaži več
2651 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka