Stojala za perilo in dodatki

(338 izdelkov)

Kljub veliki priljubljenosti sušilnih strojev, je sušenje perila na zraku še vedno najboljši način, da podaljšaš življenjsko dobo tvojim oblačilom. Poleg tega pa ima perilo, ki se je sušilo zunaj vedno prijetnejši vonj, kot perilo iz sušilnega stroja. Če nimaš v stanovanju ali hiši dovolj prostora za napeljavo vrvi za sušenje perila, je nakup sušilnika prava izbira zate.

Obstajajo tri najbolj običajne oblike sušilnikov za perilo. Prva oblika je sestavljena iz treh delov. Sredinski del je podprt s stojalom, stranska dela pa se lahko zložita nanj ali ostajata odprta. Med seboj se lahko razlikujejo po dimenzijah in številu vrvi, ki so napeljane med okvirji sušilnika, a bistvenih razlik med različnimi modeli ni. Na takšnem sušilniku je perilo lepo razporejeno in ni nobenih skrbi, da bi se slabše sušilo, ker je obešeno preveč na gosto. Primerni so za uporabo tako znotraj kot zunaj. Slabost te oblike sušilnikov perila pa je, da zavzemajo precej veliko prostora. Če s prostorom nimaš težav, izberi tega, v obratnem primeru pa raje preveri še drugačne oblike sušilnikov.

Zelo uporabni so tudi sušilniki perila, ki so v tlorisu kvadratne oblike in imajo več nivojev okvirjev s sušilnimi vrvmi, ki jih lahko poljubno razpreš ali pustiš zaprte – glede na tvoje trenutne potrebe. Te vrste sušilnikov se med seboj razlikujejo predvsem po višini in številu nivojev za sušenje. Večinoma stojijo na koleščkih in jih je zelo praktično prenašati naokoli. Tudi te sušilnike lahko uporabljaš tako znotraj kot zunaj.

Še tretja pogosta oblika sušilnikov za perilo pa je na videz podobna narobe obrnjenemu dežniku. Na visokem stojalu so pritrjeni štirje okvirji z napetimi vrvmi za sušenje, ki se jih lahko po potrebi odpre ali zloži. To so običajno zunanji sušilniki perila, ki so pritrjeni na podlago in jih ni mogoče seliti.

Obstajajo pa še manjši priklopni sušilniki za perilo, ki jih obesiš na vrata omare ali na kuhinjski pult. Prednost takih sušilnikov se pokaže v zelo majhnih stanovanjih, saj zavzamejo zelo malo prostora, njihova slabost pa je v majhni kapaciteti perila, ki ga lahko obesimo nanj.

Pri nakupu sušilnika za perila je potrebno upoštevati predvsem skupno dolžino vrvi za obešanje, ki je napeljana na posameznem sušilniku in material iz katerega je sušilnik izdelan. To je pomembno predvsem pri zunanjih sušilnikih pri katerih je zaželeno ogrodje iz aluminija, pomembno pa je tudi pri ostalih vrstah sušilnikov, ki jih lahko poljubno uporabljamo notri in zunaj.

Če kupuješ nov sušilnik perila, pa preveri še raznoliko ponudbo kljukic za perilo, ker jih nikoli ni preveč. Prav tako lahko izbiraš med različnimi stojali za kljukice, ki bodo skrbela, da se le – te ne bodo prehitro izgubile.

Pokaži več
338 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka