Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Čiščenje tal

(857 izdelkov)

Z najnovejšimi pripomočki za čiščenje tal, je to zoprno opravilo postalo veliko lažje in učinkovitejše. Če ga sovražiš tudi si, poišči dober pripomoček za čiščenje tal na Ceneje.si in gotovo ti bo potem to opravilo manj zoprno.

Tu najdeš najrazličnejše krpe za čiščenje tal. Nekatere so iz izredno vpojne mikrofibre, druge imajo vdelane trše elemente, s katerimi lahko zelo natančno očistijo tvoje ploščice. Za čiščenje parketa so ti na voljo posebne krpice za enkratno uporabo, ki so prepojene s čistilom in voskom, s čimer tvoja tla tudi negujejo.

Najbolje je, da pripomočke za čiščenje tal izbiraš glede na vrsto talnih oblog, ki jih želiš čistiti. Parket ima drugačne zahteve kot ploščice in čiščenje ploščic je drugačno kot čiščenje linoleja.

Za čiščenje parketa so najprimernejši le najmehkejši materiali, saj si ne želiš grdih prask, v katerih se bo nabirala umazanija. Poleg tega je parket občutljiv tudi na tekočine. Ker je naraven material, se tekočine vanj vpije, parket se potem raztegne in lahko odstopi od podlage. Takšen parket je uničen in ga je potrebno strokovno sanirati ali celo zamenjati. Zato previdno s čistili na vodni osnovi; za parket pač niso primerna. Enake omejitve je potrebno upoštevati tudi pri čiščenju laminata.

Linolej je neobčutljiv na vodo in druge tekočine. Zato lahko na tleh obloženih z linolejem izvajaš tudi mokro čiščenje. Še vedno pa je potrebno paziti na praske, ki se na linoleju prav tako poznajo.

Za čiščenje so najmanj občutljive ploščice. Tu se dobro obnesejo vsi načini čiščenja tal. Lahko jih čistiš z mehkimi krpami, pa tudi z grobimi krtačami - večina ploščic bo vse prenesla.

Na srečo so tudi že minili dnevi drgnjenja kolen ob čiščenju tal. Danes niso na dolgih ročajih samo metle, ampak tudi najrazličnejši teleskopski čistilci s tako oblikovanimi glavami, da se prilagajajo obliki površine tal. Če ti ni težko seči malo globlje v žep, lahko kupiš komplet za čiščenje tal, v katerem poleg teleskopskega čistilca dobiš še vedro za vodo in detergent s pedalom, ki pomaga pri ožemanju čistilne glave. Poleg tega je na vedru tudi indikator priporočenega nivoja vode in šoba za lažje izlivanje umazane vode.

Da pa bo neprijetno opravilo čiščenja postalo zabavno in prijetno, si lahko kupiš čistilne copate. To so takšni copati, ki imajo na podplatu rese iz mikrofibre in z njimi se preprosto podrsaš po stanovanju in tako očistiš prah in drugo umazanijo s tal.

Pokaži več
857 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka