Razvlaževalec

(275 izdelkov)

Te moti pretirana vlaga v zraku? Te skrbi plesen v tvojem bivalnem prostoru, ali pa jo morda že imaš? Si želiš zdravega bivanja? Če je tvoj dom iz tega ali onega razloga nagnjen k pretirani vlažnosti, je nakup razvlažilnika vsekakor pametna odločitev.

Ker je priporočljiva vlažnost zraka v bivalnih prostorih med 50% in 70%, je uporaba razvlažinika v prostorih, ki majo višjo vlago, skorajda nujna. Težava z vlago se največkrat pojavlja v novogradnjah zaradi sušenja materialov, v prostorih, ki so bili poplavljeni, v kletnih prostorih, ali v stavbah, ki nimajo primerne hidroizolacije na vkopanem delu stavbe in tako vlečejo vlago iz tal po stenah navzgor. Če je možno odpraviti vzrok za vlago, je to vsekakor pameten, če že ne nujen korak, vendar pa to ni vedno mogoče in sploh v primeru poplav ali novogradenj druge izbire, kot je sušenje zraka z razvlažilnikom, sploh ni.

Različni razvlažilniki delujejo večinoma po dveh principih. Preprostejši in cenejši delujejo po kemijskem principu vezave vlage na različne soli, ki se jih kupi v tabletah in vstavi v razvlažilnik. Taki razvlažilniki nimajo velike moči in so primerni predvsem za reševanje zelo lokaliziranih težav z vlažnostjo. Če pa imaš težavo z vlago po celotnem bivalnem prostoru, raje izberi močnejši kompresorski razvlažilnik. Ta deluje po principu kondenzacije vlage iz hladnejšega zraka, ki ga vleče iz prostora in ga s pomočjo notranjega plina ohlaja, pri čemer tako ohlajeni zrak vlago odda in se brez nje lahko vrne v prostor, vlaga pa se zbira v posodi iz katere jo je potrebno vsake toliko časa odstraniti.

Kriteriji za izbiro razvlažilnika zraka so predvsem njegova moč in velikost oziroma prostornina prostora, ki naj bi ga razvlaževal. Tudi glasnost razvlažilnika ni nepomemben podatek, saj je lahko tak hrup zelo moteč, če se napravo uporablja v bivalnem ali delovnem prostoru. Nekateri razvlažilniki imajo možnost priklopa na odtočni sistem, kar olajša stalno preverjanje nivoja in odlivanje vode iz zbirne posode.

Pokaži več
275 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka