Ionizatorji in čistilniki zraka

(519 izdelkov)

Kaj so ionizatorji in čistilniki zraka? Misliš, da je to naprava ki jo potrebuješ? Če imaš težave z dihali, ali živiš na območju, kjer je zrak zelo onesnažen, je odgovor na slednje vprašanje prav gotovo DA.

Ionizator je naprava, ki v prostor oddaja negativne ione. Ugotovljeno je bilo, da je v naravnem okolju v zraku prisoten veliko večji delež negativnih ionov kot v mestih. V zaprtih prostorih pa je stanje lahko še posebej zaskrbljujoče. Za alergike in astmatike, ter druge pljučne bolnike je obremenjenost zraka s prašnimi delci pršicami, plesnimi in drugimi škodljivimi snovmi lahko zelo moteča. Takim osebam lahko uporaba ionizatorja zelo pomaga pri lajšanju njihovih težav. Negativni ioni, ki pridejo v zrak iz ionizatorja, se vežejo na delce s pozitivnim nabojem v zraku, kar so običajno razne nečistoče in škodljive snovi, ki se zaradi povečane teže spustijo na tla in jih ni več mogoče vdihniti. Zato je tudi potrebno prostore, v katerih deluje ionizator, pogosteje sesati, saj se nečistoče iz zraka zbirajo na tleh.

Ker vsakdo nima želje pogosto sesati in brisati prahu na policah, so na tržišču na voljo čistilniki zraka z različnimi filtri, ki vsesavajo zrak, ga peljejo preko enega ali več filtrov in ga očiščenega spustijo nazaj v prostor. Najboljše so tiste naprave, ki med drugim vsebujejo tudi HEPA filter, saj ta filter odstranjuje tudi tiste najmanjše delce, bakterije in viruse, ki jih drugačni filtri ne morejo prestreči.

Ker veliko uporabnikov prisega na uporabo tako ene kot druge tehnologije (ionizacija in filtracija), lahko izbiraš med množico naprav, ki hkrati ionizirajo in filtrirajo zrak. Taki ionizatorji in čistilci zraka so primerni za vse zaprte prostore in tudi za avtomobile. Kombinacij ionizatorjev in čistilcev zraka je na tržišču vedno več, saj so se pri uporabi tako kombinirane naprave izkazale za zelo praktične. Ker pa pri vsaki združitvi različnih naprav v eno obstaja skrb, da bosta obe funkciji zaradi tega slabše delovali, pred nakupom preveri specifikacije tako kombiniranega ionizatorja in čistilca zraka. Sploh pri ionizatorjih je potrebna pozornost, saj nekateri oddajajo tako malo ionov, da se nakup ne izplača. Vse to pa lahko ugotoviš še pred nakupom, če preveriš podatek, koliko ionov ionizator oddaja.

Ker se med seboj lahko zelo razlikujejo, je dobro, da pred nakupom najprej preveriš velikost prostora v katerem naj bi ionizator deloval. Nekateri so primerni za cela stanovanja ali celo hiše, spet drugi pa bodo najbolje delovali v posameznih sobah. Če nameravaš ionizator postaviti v spalnico ali bivalni prostor, pred nakupom preveri njegovo glasnost. Na tržišču obstajajo tudi zelo tihi ionizatorji, ki ti s svojim hrupom ne bodo kratili spanca. Prav tako lahko ionizator uporabljaš tudi v pisarni, še posebej pa so takšni ionizatorji in čistilci zraka primerni za prostore, kjer se kadi ali pa so obremenjeni z različnimi vonjavami recimo zaradi kuhanja, novega pohištva,…

Pokaži več
519 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka