Vrečke za sesalnike

Večina sesalnikov, ki se uporabljajo v gospodinjstvu, deluje s pomočjo vrečke za sesalnike. Čeprav obstajajo tudi taki modeli sesalnikov, pri katerih se umazanija zbira v zbirni posodi, ali v posodi z vodo, so vrečke za sesalnike še vedno zelo pogosta oprema tudi v sodobnih gospodinjstvih.

Na tržišču je na voljo veliko različnih modelov sesalnikov, ki so različnih oblik in potrebujejo različne modele vrečk za pravilno delovanje. Običajno ti prodajalec že ob nakupu sesalnika pove, kateri model vrečke je zanj uporaben, če pa to slučajno pozabiš, lahko to informacijo vedno poiščeš na spletu. Ena možnost je, da obiščeš spletno stran proizvajalca tvojega sesalnika in tam poiščeš svoj model in njegove specifikacije, kjer bi moral biti tudi podatek o modelu vrečke, ki ga potrebuješ. Lahko pa preveriš model svojega sesalnika, ki je običajno označen na nalepki na zadnji strani sesalnika in ga vneseš v iskalnik na spletni strani proizvajalca vrečk za sesalnike.

Vrečke za sesalnike se namreč razlikujejo po kapacitetah in tudi po obliki. V vsakem sesalniku je plastična manšeta, na katero namestiš vrečko in ujemanje mora biti popolno, sicer se odprtina na vrečki ne bo ujemala z ustjem cevi in prah ne bo padal v vrečko temveč v notranjost sesalnika. S tem se lahko sesalnik poškoduje ali pa vsaj zelo neprijetno umaže, zato pred nakupom vrečk za sesalnike vedno preveri, kateri model je primeren za tvoj sesalnik.

Dobra vrečka za sesalnik mora biti izdelana iz kakovostnega in trpežnega materiala, da se ne poškoduje prehitro. Poleg tega so na tržišču na voljo tudi vrečke, ki so izdelane iz takega materiala, da je njihov zunanji sloj obenem tudi že filter, ki preprečuje, najbolj drobnim delcem, kot je recimo cvetni prah, da bi se vračali v prostor.

Ker so vrečke za sesalnike potrošni material, je pametno tudi, da pred nakupom preveriš koliko jih je v pakiranju. Običajno so vrečke v večjem pakiranju cenejše, če pa jih kupuješ za sesalec, ki ni pogosto v uporabi, je morda manjše pakiranje lahko bolj ekonomično.

preberi več
Nasveti 0

Ne spreglej

Komentarji

Pred 5 leti

BOSCH vrečke za sesalnik BBZ41FP

BOSCH vrečke za sesalnik BBZ41FP

Uporabljam te vrečke in so zelo kvalitetne pa še drage niso. Prej sem imela en sesalec, kjer je bilo treba res pogosto menjati vrečke in niso bile poceni, zato se je nakup tega boscha zelo splačal. Tudi vrečke so dobro narejene, nič se ne trgajo (une so se) pa še filter ima, kar se res občuti ko sesaš, da ni prahu v zraku.

280 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.