Šivalni stroji

(208 izdelkov)

Šivalni stroji niso namenjeni le profesionalnim šiviljam in modnim oblikovalcem. Včasih je vsako gospodinjstvo imelo svoj šivalni stroj, ki so ga uporabljali za šivanje novih oblačil, pa tudi za krpanje, robljenje in popravljanje starih. Šivalni stroj torej ni bil le vir zaslužka ali pa samo prostočasna dejavnost, temveč je bil namenjen družinski uporabi, kadar je nastala potreba po šiviljskih storitvah. Danes šivalne stroje uporabljajo v oblačilni industriji in tisti, ki jim je šivanje hobi, ampak v marsikaterem gospodinjstvu bi še vedno prišel zelo prav.

Če se strinjaš z uporabno vrednostjo šivalnega stroja in ga nameravaš kupiti tudi zase, si oglej različne modele na Ceneje.si.

Kot rečeno, so šivalni stroji lahko namenjeni le ozki uporabi (manjša šiviljska popravila, kot so robljenje hlač, krpanje lukenj, popravljanje zadrg, ipd.), ali pa ustvarjanje popolnoma novega osebna sloga in to od glave do peta. Iz tega torej sledi, da je pametno pred nakupom šivalnega stroja najprej opredeliti tvoje potrebe. Za manjša popravila bo zadostoval že kakšen cenejši model z manj dodatki, za bolj obsežne šiviljske projekte pa je smiselno kupiti bolj specializiran šivalni stroj.

Pred nakupom šivalnega stroja preveri, za šivanje katerih materialov je primeren. Recimo, če nameravaš popravljati ali šivati veliko oblačil iz jeansa, bo to za nekatere šivalne stroje na tržišču lahko prevelik zalogaj. Vsak šivalni stroj bi moral omogočati tudi vsaj nekaj različnih vrst šivov. Šiv naravnost in cik-cak šiv sta osnovi. Poleg tega je zelo uporabno, če ima tvoj šivalni stroj nastavek za šivanje vsaj ene vrste gumbnic. Če ima še kakšno dodatno, je to seveda lahko prednost.

Današnji šivalni stroji vsi delujejo na elektriko, nekatere pa še vedno lahko upravljaš s pedalom. Skoraj nujno je tudi, da je tvoj šivalni stroj opremljen z lučko, da lahko bolj natančno vidiš, kako šivaš. Različne vrste igel so potrebne za šivanje z različnimi sukanci. Vsaj pet osnovnih je že dobro imeti. Nekateri šivalni stroji nudijo tudi možnost nadgradnje osnovnega modela z nakupom dodatnih pripomočkov. Za začetnike je ta lastnost bistvenega pomena. Tako imaš možnost kupiti najprej bolj osnoven model, če pa se ti pojavijo potrebe po dodatnih funkcijah, lahko ga nadgradiš in ti ni potrebno kupiti novega.

Pokaži več
208 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka