Posode za napitke

Uživaš v dobrotah adventnega časa in si želiš pripravljati kuhano vino kar doma? Morda pa namesto kave v jutranjem času raje posežeš po čaju? Na tržišču lahko izbiraš med različnimi posodami za pripravo napitkov, s katerimi bodo tvoja jutra prijetnejša in tvoji prazniki še slajši.

Tradicija pitja čaja izvira iz Azije. Tamkajšnje kulture so to spremenile v pravi obred in prisegajo, da je čaj, ki je zaužit na takšen način, najboljši. V hitrem tempu današnjega časa pa žal ni prostora za obrede. Zato se lahko odločiš za nakup grelca za vodo, ki bo uporaben tudi za pripravo drugih jedi in ne samo za pripravo čaja. S takšnim grelcem lahko hitro pripraviš vrelo vodo za kuhanje testenin, krompirja, juh… Izbereš pa lahko prav posebne grelnike za čaj, ki imajo vgrajeno tudi cedilo in niso namenjeni le gretju vode temveč tudi namakanju čaja in ohranjanju njegove toplote. Z dodatkom časovnega stikala, lahko poskrbiš, da te bo vsako jutro takoj, ko se zbudiš, pričakal sveže pripravljen in dišeč čaj.

Če si želiš olajšati pripravo kuhanega vina, pa ti je na voljo cela vrsta aparatov za njegovo pripravo. Izbiraš lahko med grelniki, v katerem kuhano vino pripraviš in imajo vgrajeno pipo s pomočjo katere ga točiš, lahko pa kupiš le posodo, ki bo ohranjala toploto kuhanega vina potem, ko bo pripravljeno. V vsakem primeru so to zelo pripravne posode in aparati, ki se lahko uporabljajo tudi za pripravo drugih napitkov. Večinoma so opremljeni z eno ali dvema iztočnima pipama, kar pride posebej prav na dogodkih, kjer je veliko odjemalcev določenega napitka in mora strežba potekati hitro. Prav tako je večina takšnih posod opremljena s čvrsto ročko in pokrovom, ki se dobro pritrdi, zato ni nobenih težav s prenašanjem vroče pijače. Ker so te posode primerne za pripravo in prenašanje različnih toplih napitkov, ne bodo prišle prav le v zimskem času temveč preko celega leta.

preberi več
Nasveti 0
21 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.