Žari na oglje

Že vohaš dim žarečega oglja in sanjariš o ravno prav pečenem kosu mesa? Obožuješ vonj in okus jedi z žara in to s tistega ta pravega, tistega na oglje? Največji ljubitelji žarov so skoraj brez izjeme ljubitelji žarov na oglje in se jim okus jedi pripravljenih na drugačnih žarih sploh ne zdi enakovreden. Če med te spadaš tudi ti, preveri na Ceneje.si raznoliko ponudbo žarov na oglje. Zelo verjetno se bo med njimi našel tudi ravno pravšnji zate.

Na tržišču obstaja mnogo izvedenk žarov na oglje. Velika raznolikost vlada že samo med oblikami in dimenzijami. Najbolj klasični so okrogli žari, a kvadratni in pravokotni tudi niso nobena redkost. Nekateri stojijo na dolgih nogah in so tako že sami po sebi nastavljeni na primerno delovno višino, drugi pa imajo le kratke nogice in je primeren prostor za njih še potrebno poiskati. Obstajajo tudi taki na koleščkih, ki jih je lažje prestavljati sem in tja, spet drugi pa se razstavijo na zelo majhne dele in jih je prav tako zelo lahko prenašati z ene lokacije na drugo. Med klasičnimi žari na oglje so tako tisti veliki in okrogli, na katerih kostanjarji jeseni pečejo kostanj, kot tiste majhne kovinske škatle s pokrovom, ki jih z lahko prenašamo sem ter tja.

najpomembnejša skupna lastnost vseh žarov na oglje se skriva že v njihovem poimenovanju. Vsi namreč delujejo na oglje ali brikete. Na prvi pogled se to morda zdi eno in isto, a ni. Oglje je naravno oglje, pridobljeno iz lesa. Ljubitelji peke na naravnem oglja poudarjajo edinstven okus, ki ga oglje podari hrani in tudi čistost, saj v primerjavi z briketi naravno oglje ne vsebuje nobenih dodatnih primesi. Ljubiteljem peke na ogljenih briketih pa je všeč njihova uniformnost, kar jim omogoča bolj natančno regulacijo toplote. Za tiste, ki se težko odločajo pa so na tržišču na voljo celo hibridni ogljeno – plinski žari, ki omogočajo peko na obe gorivi.

Če že z odprtimi očmi sanjariš o toplih spomladanskih in jesenskih popoldnevih ob dobri hrani in v prijetni družbi in komaj čakaš, da se tvoje sanje uresničijo, hitro preveri na Ceneje.si, katera ponudba je najugodnejša in si zagotovi žar po tvoji meri.

preberi več

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Postani pravi piknik mojster – izberi pravi žar ob pravem času!

V aprilu se začenja glavna sezona nakupovanja opreme za piknike na domačem vrtu, med katero so zagotovo ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 3 leti

FIELDMANN žar na oglje FZG 1008

FIELDMANN žar na oglje FZG 1008

Resnično odličen žar z možnostjo nastavitve rešetke pri peki. Sam ga imam doma in moram rečit, da sem z njim pripravil že nekaj izvrstnih piknikov na vrtni terasi. Priporočam!

196 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.