Kontaktni / kuhinjski žari

(341 izdelkov)

Obožuješ jedi z žara, pa nimaš balkona ali terase? Nič hudega, električni kontaktni žar je lahko prav tako uporaben kot tisti na plin ali oglje. Ker ga lahko uporabljaš v zaprtih prostorih in na več različnih načinov, je morda še uporabnejši od klasičnih žarov. Zavzema manj prostora, nekateri imajo odstranljive plošče, ki jih lahko pomivaš kar v pomivalne stroju, obstajajo pa celo taki, ki imajo dodatek za peko vafljev. Torej nič ne skrbi, če nimaš dovolj zunanjega prostora za klasičen žar - kontaktni žar lahko prav tako zadovolji tvoje potrebe.

Pred nakupom kontaktnega žara je potrebno preveriti nekaj ključnih lastnosti. Ker je za žar bistveno, da se njegove plošče hitro segrejejo in dosežejo zelo visoko temperaturo, moraš pri nakupu kontaktnih žarov preveriti njihovo moč. Če kupiš katerikoli žar z močjo manjšo od 1800 W, tvegaš, da se ali ne bo dovolj segrel in bo primeren le za peko opečenih kruhkov, ali pa bo njegovo segrevanje trajalo celo večnost. To sicer ne pomeni, da takega žara ne moreš uporabljati, je pa dobro vedeti vnaprej, kaj takšna izbira pomeni.

Druga pomembna in dobrodošla lastnost dobrega kontaktnega žara je možnost višinske nastavitve zgornje plošče žara. Tako preprečiš, da bi zgornja plošča preveč pritiskala na hrano, pridobiš pa tudi možnost gratiniranja jedi, saj lahko ploščo dvigneš tako visoko, da s hrano ne bo več v stiku, jo bo pa zaradi toplote lepo zapeklo po vrhu.

Pomembno je tudi, da ima tvoj kontaktni žar možnost nastavitve temperature, saj je jasno, da ne moreš peči sendviča in čevapčičev pri isti temperaturi. Zelo dobrodošla je tudi možnost nagiba plošče. Tako pri bolj mastnih jedeh mast sproti odteka in hrana je bolj zdrava. Večina žarov je opremljenih s posodo za lovljenje masti, nekateri pa imajo še dodatno posodo za lovljenje masti z zgornje plošče, ko to dvigneš. Tako se odvečna maščoba lepo odteka v posodici in ne kaplja po mizi.

Če imaš žar, pri katerem imaš možnost premikati položaj zgornje plošče, ga lahko uporabljaš tako kot kontaktni kot odprti žar. Zelo dobrodošla lastnost kontaktnih žarov je tudi možnost odstranjevanja plošč za peko in pomivanja v pralnem stroju. Ker vsi kontaktni žari ne nudijo te možnosti, to preveri še pred nakupom.

več
341 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka