Parni kuhalniki

Že dolgo ni več skrivnost, da je priprava hrane s pomočjo pare, zelo zdrava odločitev. Tako lahko kuhaš zelenjavo, ne da bi le-ta izgubljala dragocena hranila, kot jih izgublja pri kuhanju v vroči vodi. Kuhanje s paro ni nobena novost, saj so že stara ljudstva uporabljala različne posode, narejene v ta namen. Kljub temu pa je tehnološki razvoj preteklega stoletja posegel tudi na področje kuhanja s paro in tako se ti danes na tržišču ponujajo različni modeli parnih kuhalnikov.

Parni kuhalniki so primerni za pripravo cele vrste jedi: zelenjava, riž, piščanec, ribe,… Nekateri imajo dodano celo posodo za kuhanje jajc. Večina parnih kuhalnikov je sestavljena iz več nivojev, ki omogočajo kuhanje več različnih jedi hkrati. Tako lahko v enem samem ciklu kuhanja pripraviš hkrati zelenjavo, riž in piščanca, pri tem pa naj te ne skrbi mešanje okusov. Tudi kadar se v kuhalniku kuhajo različne jedi hkrati, se okusi med različnimi nivoji ne mešajo.

Parne kuhalnike delimo na take, ki jih je potrebno nastaviti ročno in na digitalne, oboji pa so precej preprosti za uporabo. Če ne maraš ročnega pomivanja posode, izberi takšen parni kuhalnik, ki ga lahko pomivaš v pomivalnem stroju. Seveda spodnjega dela, ki se priklopi na elektriko ne smeš nikoli potopiti pod vodo, čistiš ga lahko samo z vlažno krpo, posode za kuhanje pa lahko pri nekaterih modelih pomivaš strojno.

Modernejši modeli imajo celo okence, skozi katerega lahko nadziraš nivo vode in jo po potrebi lahko dodajaš. Pri nekaterih modelih parnih kuhalnikov je možno vodo doliti celo od zunaj in tako ni potrebno odstranjevati kuhalnih posod med kuhanjem. Seveda je najbolje, da te lastnosti preveriš pred nakupom.

Čeprav so si na videz med sabo lahko zelo podobni, pred nakupom vseeno preveri, kakšno kapaciteto ima posamezen model. Ko izbereš najboljšega zase, pa na Ceneje.si primerjaj še različne ponudbe in izberi najugodnejšo.

preberi več
Nasveti 0

Komentarji

Pred 8 leti

PHILIPS parni kuhalnik HD9140/91

PHILIPS parni kuhalnik HD9140/91

Zelo okusna hrana.Ohrani polni okus in se ne razkuha.Enostavno nastavis cas in je skuhano tako kot mora bit.Skratka ocena 5 zvezdic.Priporocam! Za: odlicna zadeva,priporocam vsakemu!

38 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.