Kuhalniki za jajca

Ti in člani tvoje družine radi zajtrkujete trdo kuhana jajca, ampak se vam vse prepogosto zgodi, da kakšno od jajc med pripravo poči in tako izgubljate predragoceni čas za pripravo novega? Morda pa je težava tudi v tem, da si nekateri želite mehko, drugi srednje in spet tretji trdo kuhana jajca in je priprava vsakega jajca posebej zoprno in zahtevno opravilo, saj pri kuhanju jajc dobesedno vsaka sekunda pomeni razliko med popolnim rezultatom ali pa popolno katastrofo? Če se želiš v prihodnje izogniti tem težavam, na Ceneje.si si preglej ponudbo različnih kuhalnikov jajc in izberi tistega, ki najbolj ustreza potrebam tvojega gospodinjstva.

Čeprav se zdi, da gre za zelo preprosto napravo, se kuhalniki jajc med seboj lahko zelo razlikujejo po svojih lastnostih. Tako kot povsod drugod v življenju, je vsaka teh lastnosti lahko za kaj uporabna, zato se dobro pozanimaj o različnih modelih, preden se odločiš za nakup.

Najočitnejša lastnost, po kateri se kuhalniki za jajca razlikujejo med sabo, je seveda število jajc, ki jih lahko pripraviš simultano. Tu variirajo med takimi, ki pripravljajo samo eno ali dve jajci naenkrat in takimi, ki jih lahko pripravijo šest, sedem ali celo več. Torej, če vas je v gospodinjstvu malo, izbereš kuhalnik z manjšo kapaciteto, če pa vas je več, izbereš takega, ki bo hkrati poskrbel za vsa lačna usta pri vas doma.

Nekateri imajo samo eno možnost kuhanja, pri drugih pa lahko izbiraš med programi za mehko, srednje in trdo kuhanje jajc. Večinoma so opremljeni z zvočnim signalom, ki te opozori, da so jajca že pripravljena, nekateri pa se tudi samodejno ugasnejo. Tako se ti ni več potrebno bati, da bi se jajca kuhala predolgo in postala trdo kuhana namesto mehko ali srednje kuhana.

Nekateri bolj napredni modeli kuhalnikov za jajca ti omogočajo celo hkratno kuhanje jajc na različno trdoto. Torej lahko hkrati pripraviš mehko kuhano jajce zase, srednje kuhano za svojega otroka in trdo kuhano za partnerja ali partnerko.

Pri nakupu kuhalnika za jajca upoštevaj tudi praktičnost uporabe – hitra sestava aparata in možnost pomivanja v pomivalnem stroju, ti bosta gotovo olajšalo delo z njim. Pri nekaterih dobiš v setu zraven dozirno posodo za vodo, večina jih nudi tudi možnost luknjanja lupine pred kuhanjem za preprečitev pokanja jajc.

Najprimernejši kuhalnik jajc lahko izbereš tudi po videzu. Obstajajo taki, ki imajo prozoren pokrov, ki ti omogoča sprotno opazovanje procesa, drugi pa zaradi svojega dizajna lahko služijo tudi kot dekorativen dodatek tvoji kuhinji.

Ko se odločiš, katere zgoraj opisanih lastnosti mora združevati tvoj idealni kuhalnik jajc, poglej še na Ceneje.si in preveri različne ponudbe.

preberi več
Nasveti 0
31 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.