Električni kuhalniki

Za lažjo in učinkovitejšo pripravo zdravih in okusnih obrokov so ti na voljo različne vrste električnih kuhalnikov.

Mnogi ob besedni zvezi »električni kuhalnik« najprej pomislijo na prenosne električne kuhalne plošče. Te so lahko podobne klasičnim kuhalnim ploščam, v modernejših izpeljankah pa gre za steklokeramične in občasno celo za indukcijske kuhalne plošče. Te vrste kuhalniki niso primerni samo za izlete in za kuhinje z malo prostora, temveč lahko pridejo prav tudi v povprečnem gospodinjstvu. Če imaš v kuhinji denimo na voljo le običajno električno kuhalno ploščo, želiš pa si indukcijsko, lahko kupiš prenosno indukcijsko ploščo in še vedno obdržiš tudi staro električno, na kateri lahko kuhaš s posodo, ki ni primerna za indukcijo.

V kategorijo električnih kuhalnikov spadajo tudi različni lonci in posebni kuhalniki za riž in podobno. Taki električni kuhalniki so specializirani in namenjeni pripravi določene vrste hrane. Električni kuhalniki, ki jih morda poznaš pod angleškim imenom »slow cooker«, dobro služijo predvsem za pripravo različnih juh, enolončnic in jedi na žlico. V njih lahko več ur pri nizki temperaturi pripravljaš jed, ki bo zaradi počasnega kuhanja dobila povsem drugačen okus in teksturo, kot bi se razvila ob hitri pripravi. Na primer kuhanje slabših kosov mesa v juhi ali obari, bo ob počasnem kuhanju izvabilo iz mesa več okusa in ga primerno zmehčalo. Kuhanje enakega kosa mesa v navadnem loncu na kuhalni plošči pa bo povzročilo, da bo meso zaradi prevelike temperature zakrknilo in tako oddalo manj okusa ter postalo bolj žilavo. Tovrstni električni kuhalniki so za večje udobje pri kuhanju običajno opremljeni tudi s časovno funkcijo.

Med električnimi kuhalniki obstajajo celo taki, ki so specializirani le za pripravo juh ali riža. V kuhalnik za riž daš vse posebne sestavine, nastaviš program in vse ostalo kuhalnih opravi sam. Tako se izogneš stalnemu mešanju, preverjanju temperature in možnosti, da bi se riž zažgal. Enako velja za juhe, ki se v takem kuhalniku kuhajo kar same. Ko enkrat vstaviš vse sestavine in vključiš primeren program, te po zaključku programa čaka slastna juha, ki jo samo še serviraš v krožnike in poješ.

preberi več
Nasveti 0
82 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.