Aparati za sladoled

Ni je okusnejše poletne ohladitve, kot je sladoled. Majhni in veliki – vsi ga obožujemo. Če ti te hladne poslastice ni nikoli dovolj in uživaš v preizkušanju vedno novih okusov, lahko z aparatom za sladoled pustiš svoji kuharski kreativnosti prosto pot.

Glede na moč tvoje ljubezni do sladoleda, pred nakupom preveri, kakšno kapaciteto ima aparat za sladoled, ki ga želiš kupiti. To pa ni edina pomembna lastnost aparatov za sladoled. Na hitrost priprave bo vplivala namreč tudi vrsta aparata. Obstajajo štiri različne vrste aparatov za sladoled, ki za izdelavo sladoleda uporabljajo različne tehnike.

Prva vrsta aparatov za sladoled je zelo preprosta za uporabo. Sestavljeni so iz posode za sladoled in posode s tekočino, ki jo je treba predhodno od 12 do 24 ur hladiti v zamrzovalniku. Potem mešalna roka v takšnem aparatu meša maso za sladoled, medtem ko ta zmrzuje. Po dvajsetih do tridesetih minutah je sladoled pripravljen, za ponovno uporabo pa je potrebno tekočino ponovno zamrzniti.

Drugi tip aparatov za sladoled se vstavi v zamrzovalnik. Delujejo tako, da sladoledno maso vsake toliko pretresejo, da se ne bi oblikovali preveliki kristali. Slabost teh aparatov je, da zavzemajo veliko prostora v zamrzovalniki in delujejo na elektriko, kar pomeni, da ko zapreš vrata zamrzovalnika, moraš pripreti tudi električni kabel od aparata za sladoled. Tretja slabost teh aparatov je, da se sladoled v njih hladi zelo počasi.

Najbolj priljubljeni aparati za sladoled pa so tisti, ki jih postaviš na kuhinjski pult, vanje naliješ maso za sladoled in po tridesetih minutah je sladoled že narejen. Pri teh aparatih ni potrebno ničesar prej zamrzovati, saj imajo vgrajen lasten zamrzovalni sistem in so zato tudi nekoliko dražji. Ker vsebujejo hladilno tekočino jih tudi ni priporočljivo premikati, oziroma je po vsakem prestavljanju aparata potrebno počakati 12 ur pred ponovno uporabo.

Četrti tip aparatov za sladoled za svoje delovanje potrebuje veliko količino ledu in soli. Gre za večje prostostoječe naprave z zunanjo in notranjo posodo. V notranjo posodo vlijemo maso za sladoled, v zunanjo pa stresemo led in sol. Sladoledno maso meša mešalna roka, strgalo, ki se vrti v nasprotni smeri, pa ves čas s stene posode strga že zamrznjen sladoled.

preberi več
Nasveti 0
51 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.