Aparati za led

Kaj je lepšega sredi najhujše poletne vročine kot kozarec tvoje najljubše prijetno ohlajene osvežilne pijače? Če pogosto uporabljaš kocke za led za hlajenje pijače ali za druge potrebe in si želiš vedno dovolj vnaprej pripravljenih ledenih kock, je nakup aparata za led verjetno že v tvojih mislih.

Aparati za led so že dolgo del standardne opreme v gostinskih lokalih, zdaj pa v pomanjšani in kompaktnejši izpeljanki prihajajo tudi v domača gospodinjstva. Posebej pogosto jih uporabljajo ljudje, ki živijo v toplejših podnebnih pasovih ali v krajih, kjer so tako kot pri nas poletja zelo vroča.

Aparat za led lahko kupiš v dveh izpeljankah in sicer prostostoječi ali vgradni obliki. Prednost prostostoječih aparatov za led je njihova mobilnost. Tako lahko aparat za led, ki ga sicer uporabljaš doma, odneseš s seboj na potovanje in si zagotoviš vedno hladno pijačo tudi med dopustom. Prednost vgradnega aparat za led pa je, da je tako manj v napoto in ne more zdrsniti na tla in se poškodovati.

Za večjo praktičnost poišči takšen aparat za led, čigar komponente lahko pomivaš tudi v pomivalnem stroju. Aparati za led so naprave, ki imajo nekaj izbočenih elementov podobnih jeklenim palicam, na katerih se kondenzira in zamrzuje voda. Tako pripravljene kocke, ki pravzaprav po obliki niso kocke temveč cilindri, potem padejo v zbirno posodo iz katre jih lahko vzameš. Če ledene kocke ne porabiš takoj, se le-ta stopi in voda se reciklira za ponovno uporabo.

Glede na svoje potrebe po ledu pred nakupom preveri, kakšno kapaciteto ima določen model aparata za led in s kakšno hitrostjo deluje. Zelo pripravna je tudi funkcija avtomatičnega vklopa in izklopa, s čimer si zagotoviš, da te bo ob prihodu iz službe ali s plaže vedno pričakala zadostna količina pripravljenih ledenih kock, aparat pa bo v času tvoje odsotnosti miroval in s tem varčeval z energijo.

preberi več
Nasveti 0
50 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.