Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Širina pomivalnega stroja (v cm)

MIN MAX

Novi energijski razred (2021)

Zaščita pred izlivom

Za št. pogrinjkov

MIN MAX

Glasnost (v dB)

MIN MAX

Upravljalna konzola

Učinkovitost sušenja

Poraba vode (v l)

MIN MAX

Učinkovitost pomivanja

Poraba energije (kWh/100 ciklov)

MIN MAX

Prostostoječi pomivalni stroji

(223 izdelkov)

Če kupuješ nov prostostoječi pomivalni stroj, poglej na Ceneje.si, kjer lahko izbiraš med različnimi modeli in primerjaš cene različnih ponudnikov. Tako si zagotoviš najugodnejši nakup.

Prednost prostostoječih pomivalnih strojev pred vgradnimi je v tem, da je njihova montaža preprostejša in jih je lažje vključiti v že izdelano kuhinjo. Ker jih ima večina možnost odstranitve zgornjega pokrova, se jih prav tako lahko montira pod pult in ob pravilni izbiri dizajna lahko postanejo sestavni del kuhinjskega dekorja prav tako kot vgradni. Poleg tega obstajajo na tržišču tudi manjši modeli, ki so primeri za postavitev na pult. Taki pridejo prav v manjših kuhinjah, na vikendih in v pisarnah.

Pri izbiri prostostoječega pomivalnega stroja je potrebno prej preveriti funkcije, ki ti jih nudi. Zelo uporaben je recimo avtomatski program, ki prilagaja dolžino pranja glede na količino in umazanost posode. Tako je zagotovljena minimalna poraba elektrike in vode za maksimalen učinek pranja. Poleg tega je v ponudbi na tržišču na voljo vedno več prostostoječih pomivalnih strojev z varovalom proti izlivu vode. Varovalo zazna iztekanje vode na cevi in jo avtomatsko zapre. Cev s takšnim varovalom se lahko kupi tudi naknadno. Za še večjo varnost pred poplavo poišči prostostoječi pomivalni stroj, ki ima vgrajen sistem AQUA STOP. Ta ne varuje le pred izlitjem vode iz cevi ampak tudi pred izlitjem vode iz stroja. Če nameravaš postaviti svoj prostostoječi pomivalni stroj na parket, je ta sistem skoraj nujen.

Za optimalno uporabnost tvojega pomivalnega stroja poišči modele, ki imajo po višini nastavljivo zgornjo košaro. S spreminjanjem položaja zgornje košare si lahko zagotoviš več prostora zgoraj za višje skodelice in kozarce, ali pa lahko na spodnjo košaro postaviš zelo velike lonce in krožnike, če prej dvigneš zgornjo košaro. Za boljši učinek namakanja in izpiranja posode poskrbi tretja pršilna roka. Vsi pomivalni stroji so opremljeni z dvema pršilnima rokama, nekateri modeli tako prostostoječih kot vgradnih pomivalnih strojev pa imajo dodano še tretjo.

Pred nakupom nekaj pozornosti posveti tudi glasnosti različnih modelov. Ta je v decibelih označena na energijski nalepki pomivalnega stroja. Glasnost 50 dB ali manj, je že precej nemoteča, najtišji pomivalni stroji na tržišču pa imajo glasnost pod 40dB.

več
223 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka